Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca in cadrul consultarilor poltice pe tema Codului Fiscal, s-a adoptat o atitudine prudenta pentru ca s-au luat in considerare problemele economice la nivel global, care ar putea influenta si economia romaneasca.

Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu s-a declarat multumit ca s-a reusit ajungerea la un consens politic in ceea ce priveste Codul Fiscal. "Este lucrul cel mai important ca mesaj pe care putem sa-l transmitem pentru mediul de afaceri, pentru ca in acest fel dam garantia unei stabilitati pentru viitorul Cod Fiscal, unei stabilitati care sa depaseasca ciclurile elctorale", a declarat Tariceanu, la finalul discutiilor dintre liderii politici pe tema Codului Fiscal.

Tariceanu a subliniat ca, o data cu intorducerea noului Cod Fiscal si aplicarea masurii reducerii TVA la 20 la suta incepand cu 1 ianuarie 2016, toti cetatenii vor avea de castigat pentru ca le va creste puterea de cumparare prin diminuarea preturilor la produse si servicii si, in egala masura, va beneficia si mediul economic, scrie MEDIAFAX.

"Masurile care sunt prevazute in Codul Fiscal sunt indreptate in aceasta directie - de consolidare a cresterii economice si a incercarii de a reduce decalajele care separa Romania de celelalte tari din Uniunea Europeana", a aratat copresedintele ALDE.

Tariceanu a explicat ca la consultarile de joi s-a adoptat o atitudine prudenta, lucru pe care l-a evidentiat si presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea, dar si liderii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga. "O serie de masuri care sunt prevazute in Codul Fiscal si care au fost deja anuntate vor intra in vigoare cu 1 ianuarie 2017. Daca la anul cresterea economica va continua in acelasi ritm sustinut si incasarile bugetare vor demonstra ca avem o baza economica solida, sigur ca vom putea devansa o serie de masuri care sunt cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2017", a precizat Tariceanu, adaugand ca nu se poate sa nu se ia in considerare semnalele care apar in legatura cu posibilitatea unei crize economice.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, precizări despre ultimele modificări legislative
Marcel Ciolacu (PSD), despre...

"Vedem ceea ce se intampla in China si nu stim daca aceasta criza, China care este a doua ce mai mare economie a lumii, va influenta celelalte economii, in speta economia europeana de care Romania este profund legata si puternic integrata si cred ca in acest moment atitudinea cea mai inteleapta era sa tinem cont de aceste realitati economice", a mai precizat Tariceanu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.