Marian Vanghelie a spus, luni, intrebat daca crede ca Victor Ponta va mai fi premier in toamna, ca nu crede ca acesta a fost vreodata premier.

Marian Vanghelie s-a prezentat, luni, la Tribunalul Bucuresti, unde judecatorul a verificat masurile preventive ale celor din dosarul sau de coruptie. Intrebat la iesire daca crede ca Victor Ponta va mai fi premier in toamna, MarianVanghelie a spus: ”Eu nu cred ca Victor Ponta a fost premier niciodata”. De asemenea, intrebat despre mediul politic, Vanghelie a raspuns: ”V-am spus ca exista un ciclu - unii-s mari azi, maine sunt altii mari, nu ma mai intereseaza pe mine. Pe mine poate sa ma intereseze ce va urma in politica romaneasca in urmatorii ani”.

Intrebat despre acuzatiile din dosarul sau si daca a primit vreodata bunuri sau bani din presupusele fapte de coruptie imputate de anchetatorii DNA, Vanghelie a sustinut ca a mai primit ”o clopotnita la o biserica”. ”Am trimis zece camioane de apa la sinistratii de la Botosani, s-a numit comisionul meu. Concret, cand se va demonstra ca am primit ceva eu, pentru mine, atunci pe mine nu ma veti mai vedea in spatiul public. Inseamna ca eu nu mai insemn nimic, nu mai valorez nimic”, a mai spus fostul edil.

El a sustinut ca acuzatiile din dosarul sau reprezinta ”o poveste”: ”Mi-a spus un avocat care a fost si procuror. Mi-a spus ca este ca si dosarul lui Ceausescu, a fost la fel. Intelegeti?”.

Intrebat daca a denuntat pe cineva la DNA, fostul primar a declarat: ”Cele mai bune denunturi sunt cele pe care le spui public. Daca vreau sa spun acum ceva de cineva cred ca toti cetatenii si toata lumea va spune ca a vrut sa spuna, ca bravo lui, cinste lui sau sa ma injure. Cand faci un denunt scris, inseamna ca nu ai mai gandit tu, ci ai gandit constrans de imprejurari si are o alta conotatie”.

Referitor la perioada arestului preventiv si cea a arestului la domiciliu, Marian Vanghelie a spus ca cel mai mult l-au ”intarit” mesajele de la oameni.

Intrebat daca ar reveni la Primaria Sectorului 5, Marian Vanghelie a spus ca este posibil, daca oamenii considera ca merita. ”Daca ei considera ca revilioanele si tot ce am facut eu se pot tranforma in zeci de milioane in rechizitoriu si sa mi se puna sechestru pe avere, atunci nu mai revin..”, a mai spus Vanghelie. El a mai spus ca a cerut inlocuirea arestului la domiciliu cu masura controlului judiciar pentru ca vrea ca totul ”sa reintre intr-o normalitate”: ”Am cerut control judiciar si pentru ca urmeaza sa devin tata. Am cerut si pentru ca vreau sa intru intr-o stare de normalitate...”.

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Primarul suspendat al sectorului 5 Marian Vanghelie a fost eliberat din arest preventiv in 10 iulie si este judecat in arest la domiciliu, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, au decis magistratii instantei supreme, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.