Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca va prezenta in BPN al partidului de luni un plan de reconstructie a partidului, de imbunatatire a comunicarii si a convenit cu premierul Victor Ponta ca ministrul de Finante sa prezinte partidului proiectul de rectificare bugetara.

"Am venit la sediul partidului, dupa CExN in care colegii mi-au acordat votul de incredere, pentru a prelua atributiile presedintelui si gestiona partidul pana la congres si am avut discutii cu mai multi colegi si lucrez la finalizarea unui mic plan pentru actiuni politice, admnistrative, imbunatatirea comunicarii cu PSD. (...) Am avut o discutie dimineata cu premierul Victor Ponta, la ora 9.00, discutie fireasca, in care am discutat despre modul in care partidul va comunica cu Guvernul, am stabilit sprijinul ferm pentru sustinerea lui Victor Ponta ca prim ministru. Relatia PSD in coalitie va fi buna si va fi si mai solida. Am convenit cu primul ministru rectificarea bugetara si am convenit ca ministrul de Finante sa prezinte BPN proiectul de rectificare pentru ca si membrii din conducerea partidului sa vada proiectul inainte de a fi aprobat in Guvern", a spus Dragnea, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul PSD.

Pastrarea guvernarii este extrem de importanta pentru toti membrii partidului, a mai spus Dragnea. "Luni voi prezenta in BNP un plan de reconstructie a PSD, este extrem de important ca PSD sa iasa din pasivitate. Din diverse motive, in ultimele luni, partidul nu a avut o pozitie conturata. Oameni foarte buni la comunicare nu au reusit sa transmita ceea ce a facut bun Guvernul si politicile de stanga. Vom organiza un sistem de comunicare publica mai eficient, astfel incat comunicarea cu centrul si teritoriul sa fie mai buna. PSD este un partid deschis, poate sa intre oricine are viziuni de stanga", a mai aratat Dragnea.

El a adaugat ca, in ceea ce priveste conducerea efectiva a partidului, in lunile viitoare ea va fi asigurata de o echipa, cu Rovana Plumb care va fi sprijinita de el, nu declarativ, pentru a organiza eficienta departamentelor partidului, dar si de Robert Negoita si Marian Oprisan, precum si de Valeriu Zgonea.

Dragnea a mai aratat ca nu este bine ca experienta unor oameni ca Adrian Nasatse, Ion Iliescu sau Alexandru Athanasiu sa nu fie folosita de partid, ca sfat. "Cred ca una din marile greseli pe care le-ar putea face un partid ar fi ca mereu, mereu sa fie un inceput. Nu cred ca este bine ca experienta unor oameni ca Ion Iliescu, Adrian Nastase, Athanasiu sa nu fie folosita. Nu este vorba de a participa la decizii, ci de a folosi ca sfat", a mai spus Dragnea.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Liviu Dragnea a fost ales miercuri sef interimar al PSD, de membrii Comitetul Executiv al partidului, castigand astfel batalia impotriva Rovanei Plumb, el obtinand 65 de voturi "pentru" la 18, in timp ce doua voturi au fost anulate. Guvernul se va reuni, marti, intr-o sedinta speciala, in care se va aproba prima rectificare bugetara din acest an, a anuntat miercuri premierul Victor Ponta, seful Executivului precizand totodata ca rectificarea este una pozitiva si criticand faptul ca multe institutii nu au cheltuit banii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.