Premierul Victor Ponta a scris vineri, pe pagina sa de Facebook, ca decizia presedintelui Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal este una "pur politica", de blocare a activitatii economice a Guvenului, precizand ca aceasta decizie este "luata impotriva intereselor Romaniei".

Victor Ponta a aratat, in postarea de pe pagina sa de Facebook, ca decizia lui "Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal ( agreat si laudat de mediul de afaceri, votat in unanimitate de Parlament, asteptat de societatea romaneasca in ansamblu nu doar pentru ca readuce cota de TVA la 19% ci pentru ca garanteaza dezvoltarea economica si sociala a tarii ) are doar doua posibile explicatii: 1. este o decizie pur politica de blocare a activitatii economice a Guvernului si a tarii cu orice cost; 2 - este o decizie luata in afara Romaniei si impotriva intereselor Romaniei pe care Iohannis trebuie sa o aplice cu orice risc".

Primul ministru a subliniat faptul ca, "indiferent care din cele doua variante este cea reala, pentru romani este cea mai proasta veste posibila", precizand totodata ca e "pentru cei care au votat in noiembrie cel mai clar semn ca au fost inselati".

Premierul a mai aratat ca este si o veste buna, si anume ca "azi putem consemna finalul oricarei iluzii despre noul PNL (mai slugarnic si mai neserios chiar si decat vechiul PDL)- dupa ce au spus cat de bun e Codul Fiscal care este de fapt liberal, dupa ce au pus in programul lor de guvernare cota de 19% ca baza (amendamentul a fost al lor in Comisia de buget) si dupa ce au votat in unanimitate in urma cu trei saptamani in Camera Deputatilor proiectul - acum vor spune ca are dreptate Iohannis si Codul Fiscal e foarte prost!!!"

Premierul a incheiat spunand ca noul PNL este condus de "reprezentanti nu doar slugarnici si ticalosi, ci de-a dreptul niste moluste politice! Se vor sinucide jalnic - Sa le fie tarana politica usoara!"

Presedintele Klaus Iohannis a respins noul Cod Fiscal si l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, invocand faptul ca actul normativ poate fi pus in aplicare numai dupa o "riguroasa analiza" a implicatiilor asupra bugetului consolidat.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Presedintele poate respinge o singura data promulgarea unei legi, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.