Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca o intelegere intre Ponta si Iohannis, in urma unei eventuale demisii a premierului, este o idee un "pic fortata" si neconstitutionala, el adaugand ca este putin probabil ca Ponta sa-si duca la capat mandatul, avand in vedere acuzatiile de coruptie.

"In acest moment premierul Victor Ponta si coalitia au majoritate, nu exista probleme in ceea ce priveste sustinerea parlamentara, cel putin la acesta ora. In 2015, nimeni din aceasta coalitie care functioneaza nu a spus ca vrea sa se retraga. In ceea ce priveste o intelegere, eu cred ca e un pic fortata aceasta idee. Eu nu cred ca cineva va face o astfel de intelegere nici cu premierul, nici cu altcineva, pentru ca asta ar insemna sa faci intelegeri peste Constitutie", a declarat Hunor la RFI.

"Daca premierul isi da demisia, sigur, mingea va ajunge in curtea presedintelui Iohannis si el este responsabil, conform Constitutiei, sa propuna un premier, sa vina, eventual, in coalitie cu o propunere care nu il obliga pe presedintele Iohannis sa propuna persoana respectiva, dar aici o intelegere, mai ales o intelegere scrisa, nu cred ca este posibila, dar este o idee", a mai spus presedintle UDMR.

Intrebat daca Victor Ponta isi va da demisia din fruntea guvernului, Hunor a spus ca "indiferent ce credem despre acuzatiile impotriva premierului Victor Ponta, indiferent daca aceste acuzatii sunt fondate sau nu sunt fondate, un lucru este clar, e putin probabil ca mandatul cu acest bagaj pe spate sa fie dus pana la bun sfarsit (...). Eu nu imi dau seama daca isi va da demisia daca va pierde sprijinul partidului. Probabil ca da."

Hunor este de parere ca ramanerea lui Victor Ponta la conducerea guvernului are efecte negative asupra imaginii Romaniei, dar a amintit ca Romania a inregistrat crestere econmica, scrie MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seara, intr-o emisiune tv, ca si-ar da demisia de la sefia Guvernului daca urmatorul premier ar fi tot din coalitie si daca ar exista in prealabil un acord scris in acest sens, semnat cu presedintele Klaus Iohannis, el mentionand totodata ca vrea sa-si duca mandatul la bun sfarsit.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.