PSD vrea sa continue guvernarea, dar nu in orice conditii iar daca UNPR va vota pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe (SIE), atunci probabil ca se va intra intr-o alta etapa de colaborare, a afirmat coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea.

"Vrem cu tarie sa continuam guvernarea, dar nu in orice conditii. Daca UNPR va vota pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE, atunci probabil ca vom intra intr-o alta etapa de colaborare. Noi nu putem sa stam sa aflam de la televizor cum sa votam pentru anumite proiecte. Orice s-ar intampla, PSD este un partid puternic si cu cele mai bine definite structuri, de aceea se tot incearca distrugerea sa. In cateva zile, Victor Ponta va reveni in tara si lucrurile se vor calma", a spus Dragnea, aflat la Pitesti, citat in presa locala.

Vineri, Dragnea a afirmat ca PSD nu poate acorda un vot de incredere lui Mihai Razvan Ungureanu, nominalizat de seful statului la conducerea SIE, in conditiile in care social-democratii nu au incredere in acesta "dintr-o mie de motive", precizand ca spera ca intreaga coalitie sa aiba acest punct de vedere. Presedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat pe senatorul PNL Mihai Razvan Ungureanu, fost premier, pentru functia de director al SIE.

Birourile Permanente ale celor doua Camere au fost convocate luni pentru procedura de numire a lui Ungureanu la conducerea Serviciului de Informatii Externe. Reprezentantii PSD si Victor Ponta au spus ca nu il sustin pentru aceasta nominalizare, in schimb liderul UNPR, premierul interimar, Gabriel Oprea a anuntat ca il sustine pe presedintele Iohannis in acest demers, scrie MEDIAFAX.

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu declara, miercuri, ca numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la SIE este un pas important in schimbarea majoritatii parlamentare, iar cei de la PSD au o reticenta de a convoca plenul pentru aceasta numire, dar PNL nu are nicio rezerva sa ceara convocarea unei sesiuni parlamentare extraordinare.

Constitutia si Legea de functionare a Serviciului de Informatii Externe au prevederi diferite privind numirea directorului acestui serviciu de informatii. Constitutia prevede ca directorul SIE este votat de Parlament, la propunerea presedintelui, iar Legea SIE arata ca numirea este facuta de CSAT.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.