Politica 23 Mai 2015 11:17
Presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Mohammad Murad, a declarat vineri ca este convins ca 99% dintre parlamentari nu au inteles ce este impozitul forfetar si ca se gandeste sa faca pentru acestia un infotrip pe litoral.

"Sunt convins ca nu exista comunicare intre noi, ca mediu privat, si clasa politica. Stiti foarte bine, aceasta relatie ani de zile a suferit si sufera in continuare, iar daca nu exista o comunicare sanatoasa si permanenta inseamna ca e greu sa intelegi un lucru asa, de azi pe maine. Si atunci amanarea e cea mai confortabila pentru legile parlamentare", a spus Murad, intr-o conferinta de presa la Mamaia.

El a precizat totodata ca legea privind impozitarea bacsisului, eliminata intre timp, a creat un haos total in industria turismului. Oamenii de afaceri din turism cer infiintarea unei agentii de sprijinire a investitorilor si o legislatie simplificata. "Turismul romanesc are nevoie de decizii importante pentru a putea fi pus la punct. Cum spunea si Printul Charles, ce este cel mai frumos in Romania este ca e naturala. Deci o putem vinde asa cum este ea. Si serviciile pe litoral au crescut in fiecare an, din punct de vedere al calitatii. Dar cine sa investeasca in Romania, cand pentru o hartie astepti un an la primarie?", se intreaba seful FPTR.

Totodata, reprezentantii Mareea, unul din principalii turoperatori care activeaza pe litoralul romanesc, au anuntat ca pregatesc o noua piata, un zbor charter catre Polonia, si estimeaza ca 5.000 de turisti de pe aceasta piata vor vizita Romania, scrie MEDIAFAX.

"Suntem convinsi ca in trei-cinci ani Polonia va fi piata principala de pe care vom aduce turisti", a afirmat Marius Usturoiu, directorul general al Mareea. La randul sau, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Mirela Matichescu, a declarat ca Romania si-a pierdut o parte din turistii proprii, din cauza lipsei de promovare, dar are in continuare resurse demne de invidiat. "Este lipsa de promovare si de constientizare a faptului ca Romania este o destinatie turistica cu adevarat unica si care merita vizitata", a spus Matichescu.

Citeste si:
Bacșișul va fi impozitat cu 10% începând din 2023
Bacșișul va fi impozitat cu...

Presedintele ANT a precizat totodata ca saptamana viitoare va fi discutat in plen in Parlament proiectul privind voucherele de vacanta si ca in 30 de zile vor fi emise si normele de aplicare.

Potrivit calculelor acestuia, daca macar 10% din 5,3 milioane de angajati si 600.000 de functionari publici ar putea beneficia de cel putin jumatate (3.000 lei) din plafonul stabilit de 6.000 de lei pentru aceste vouchere, ar insemna 400 milioane euro infuzie de capital in industria turistica locala.

Saptamana trecuta, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat ca obligativitatea taxarii bacsisului va fi eliminata si ca de la 1 ianuarie va fi introdus impozitul forfetar pentru industria turismului si HoReCa, modificarile urmand sa fie aprobate de Parlament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.