Calin Popescu Tariceanu a declarat ca in sedinta Biroului Permanent s-a decis ca data intalnirii informale dintre Senat si CSM va fi stabilita saptamana viitoare, dupa ce membrii conducerii Senatului se consulta cu partidele din care fac parte.

”Am inaintat printr-un memorandum intern aceasta propunere colegilor din Biroul Permanent, a avut loc o discutie si propunerea a fost foarte bine primita. Am hotarat sa lasam o saptamana timp de gandire, tuturor membrilor Biroului Permanent, pentru a se sfatui cu partidele din care provin, pentru ca liderii grupurilor parlamentare sa aiba consultarea si in termen de o saptamana vom creiona, deja, scrisoarea pe care o vom trimite CSM, de invitatie la acest dialog”, a spus Tariceanu, potrivit MEDIAFAX.

Presedintele Senatului a adaugat ca a sugerat ca prima discutie sa fie fara o agenda prestabilita si sa fie mai degraba ”deschisa unui dialog constructiv, la care sa poata defini problemele care ii preocupa si pe senatori si pe reprezentantii Justitiei”. Calin Popescu Tariceanu a mai afirmat ca va trebui sa faca o consultare si cu presedintele CSM, pentru a gasi o data convenabila pentru aceasta dezbatere.

resedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu a anuntat, marti, ca propune organizarea cat mai curand posibil, la Palatul Parlamentului, a unei intalniri informale intre conducerea Senatului si membrii CSM, pe tema relatiei bilaterale si a exercitarii atributiilor celor doua institutii.

Presedintele Senatului a transmis, prin intermediul unei declaratii de presa, ca in ultimul timp, ”si-au facut simtita prezenta in spatiul public si in relatia bilaterala o serie de diferente de abordari si opinii intre Senatul Romaniei si Consiliul Superior al Magistraturii”, care ”s-au manifestat prin declaratii publice polemice ale unor reprezentanti ai celor doua institutii si prin sesizarea inaintata Curtii Constitutionale a Romaniei de catre CSM”.

”Avand in vedere aceasta imprejurare, faptul ca Parlamentul se afla intr-o faza avansata de definitivare a proiectului de lege pentru modificarea Constitutiei si necesitatea promovarii dialogului intre autoritatile statului pentru solutionarea unor potentiale disfunctionalitati, maine 15 aprilie a.c., voi face urmatoarea propunere membrilor Biroului Permanent al Senatului: Organizarea cat mai curand posibil, la Palatul Parlamentului, a unei intalniri informale intre membrii Biroului Permanent al Senatului si membrii CSM, la care participantii sa exprime in mod liber si fara o ordine de zi prestabilita problemele cu care se confrunta in relatia bilaterala si in exercitarea atributiilor constitutionale intre cele doua institutii”, a anuntat Tariceanu.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.