Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri, ca s-a decis sesizarea ministrului Justitiei, pentru ca nu s-au respectat regulile procedurale, in cazul cererilor DNA trimise Senatului, pentru punerea la dispozitie a tuturor documentelor in cazul Sova.

Presedintele Senatului a aratat ca, in urma analizei conducerii Senatului, s-a ajuns la concluzia ca cererile din partea DNA nu respecta regulile procedurale privind relatiile institutionale intre Senat si Justitie, pentru ca sunt semnate de procurorul DNA si nu de catre Ministerul Justitiei. ”Decizia Biroului Permanent este axata pe doua elemente, pe elementul de fond si pe elementul de forma”, a spus Tariceanu, precizand ca, pe problema de fond nu exista niciun fel de retinere din partea Senatului, scrie MEDIAFAX.

”Sunt decizii si documente pubice, ele vor fi transmise imediat ce comunicarea va fi facuta conform regulilor institutionale care trebuie sa functioneze intre Senat, respectiv Parlament, si Justitie, a afirmat presedintele Senatului.

Calin Popescu Tariceanu a explicat ca cererea trebuie sa fie adresata de Ministerul Justitiei, de ministru, care urmare a solicitarii facute de Parchet, de DNA, asa cum s-a procedat si in alte cazuri.

”Biroul Permanent a hotarat sa sesizam ministrul Justitiei, caruia sa ii solicitam ca adresarea sa se faca conform regulilor procedurale”, a mentionat Calin Popescu Tariceanu, adaugand: ”Pe fond, solicitarea este fara indoiala in atentia Senatului si i se va da curs de indata ce vor fi sesizati procedural corect”.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut presedintelui Senatului, prin doua cereri, toate inscrisurile intocmite de aceasta Camera, privind urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a senatorilor in functie, in 2014 si 2015, o alta cerere vizand documentele in cazul senatorului Dan Sova.

Prima cerere adresata Senatului vine din partea Ministerului Pubic, Parchetul de pe langa ICCJ, Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie si este adresata presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, avand data de 14 aprilie 2015.

Citeste si:
Alocație pentru copii din prima zi de viață. Proiectul de lege,...
Alocație pentru copii din...

In document se mentioneaza: ”In vederea documentarii dosarului cu nr 122/P2012 ( dosarul senatorului Dan Sova, nr), va solicitam sa ne comunicati, in cel mai scurt timp, toate inscrisurile intocmite de Senatul Romaniei, in anii 2014 si 2015, ca urmare a cererilor Directiei Nationale Anticoruptie pentru urmarirea penala, retinerea si arestarea preventiva a senatorilor in functie in perioada 2014-2015.

O alta cerere solicita Senatului sa comunice, in cel mai scurt timp, toate inscrisurile intocmite de Senatul Romaniei, ca urmare a cererii Directiei Nationale Anticoruptie, din data de 13.03.2015, adresata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului Dan Sova, cercetat pentru fapte de coruptie in dosarul nr. 122/2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.