PSD a cerut demisia lui Catalin Predoiu din functiile detinute in PNL, in urma dezvaluirilor referitoare la sustinerea campaniei sale electorale din 2008.

”Partidul Social Democrat cere demisia lui Catalin Predoiu din functiile politice detinute in PNL, in urma dezvaluirilor referitoare la sustinerea campaniei sale electorale. Catalin Predoiu trebuie sa isi asume participarea intr-o campanie finantata din coruptie”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al PSD, remis MEDIAFAX.

Social-democratii mai arata ca fostul parlamentar PNL si consilier prezidential, George Scutaru a intrat in atentia procurorilor anti-coruptie, pentru modul in care a finantat campania din Buzau, in anul 2008.

”Conform procurorilor DNA, exista suspiciuni ca respectiva campanie electorala a fost finantata din mita. PSD reaminteste ca unul dintre candidatii PNL la Buzau, in 2008, a fost nimeni altul decat Catalin Predoiu, cel care detine astazi functia de prim-vicepresedinte al PNL. PSD solicita acestuia demisia din functia politica detinuta si asumarea participarii la o campanie electorala finantata din coruptie. De asemenea, PSD ii solicita acestuia sa raspunda pentru folosirea acestor bani pentru campania sa electorala”, se mai mentioneaza in comunicatul PSD.

Fostul consilier prezidential George Scutaru a fost pus sub control judiciar si este urmarit penal pentru complicitate la luare de mita si spalare a banilor, dupa ce ar fi primit 170.000 de euro, o parte din mita de un milion de euro primita de o persoana cu functie de conducere din administratia locala, potrivit DNA.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) arata, intr-un comunicat de presa transmis vineri agentiei MEDIAFAX, ca a fost pusa in miscare actiunea penala si s-a luat masura controlului judiciar pentru 60 de zile, incepand din 3 aprilie, fata de George Adrian Scutaru, la data faptelor deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid, pentru infractiunile de complicitate la luare de mita si spalare a banilor.

Potrivit procurorilor, in anul 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala, denuntatoare in cauza, a pretins si primit aproximativ un milion de euro, cu titlu de mita, de la o persoana care i-a cerut sa o ajute in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren din municipiul Buzau.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Din banii primiti, conform unei intelegeri anterioare, persoana denuntatoare i-ar fi dat lui Scutaru suma de 170.000 de euro, "provenienta si modul in care s-au obtinut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian", au precizat procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.