Mircea Geoana a declarat, joi, ca, in estimarea sa, Partidului Social Romanesc (PSRO) va semna dupa Pasti un acord de parteneriat de guvernare cu PNL, aratand ca lanseaza proiectul politic al PSRO "Romania sociala".

"In clipa de fata am constituit cu cei de la PNL grupuri comune de lucru pe programul de guvernare pe care acestia l-au lansat in dezbatere publica, care este intr-o forma de actualizare si la care venim cu elementele noastre specifice de partid de stanga, vom relua saptamana viitoare dialogul structurat cu domniile lor, pentru a putea identifica elementele de congruenta si de diferentiere pe care un partid de stanga le poate aduce intr-o noua majoritate si intr-un program de guvernare si, in estimarea mea, fara ca acest termen sa fie rigid, vom fi gata (...) ca un acord de parteneriat de guveranare sa poata fi semnat intre PSRO si PNL dupa Pasti. Acesta este graficul stabilit cu cei de la PNL", a spus Geoana, scrie MEDIAFAX.

Mircea Geoana a precizat, la o conferinta de presa, ca Partidul Social Romanesc lanseaza in spatiul public proiectul politic al partidului intitulat "Romania sociala", aratand ca un proiect de tara nu poate fi complet fara viziunea stangii. "PSRO vine in intampinarea proiectului de tara lansat de presedintele Romaniei. Suntem obligati, ca oameni de stanga, sa dam un raspuns complet pentru bunastarea Romaniei", a adaugat Geoana, aratand ca acest proiect isi propune ca "in 10 ani sa elimine saracia extrema".

El a mentionat ca printre masurile propuse in acest proiect se afla revenirea la cota de impozitare diferentiata pe venituri, reducerea semnificativa a impozitarii muncii, taxarea marilor averi si a circulatiei lor, infiintarea unei banci de dezvoltare pentru IMM, crearea unui fond pentru energie, a fondurilor pentru agricultura si agroindustrie, asigurarea securitatii nationale a Romaniei dincolo de dimensiunea militara.

Potrivit proiectului politic lansat in dezbatere, PSRO sustine introducerea unei cote de impozitare diferentiata - 10% pentru cei cu venituri sub 2.000 lei/luna; 12% pentru cei cu venituri intre 2.000 si 8.000 lei/luna si 18% pentru cei cu venituri de peste 8.000 lei/luna. "Ar rezulta venituri la buget mai mici cu 6-7 miliarde lei pe an, suma care ar fi insa recuperata din incasari mai mari la TVA. Practic, fiecare salariat ar ramane cu 1.450 lei pe an in plus fata de acum, iar mare parte din acest venit ar merge in consum, fapt care are potentialul de a conduce la o crestere a locurilor de munca", sustin autorii programului.

Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

Senatorul Mircea Geoana a anuntat, la inceputul lunii martie, ca in cadrul Biroului National de Conducere al Noului Proiect Social Democrat s-a decis infiintarea unui nou partid de stanga, Partidul Social Romanesc, ca raspuns la "grava deviere de la identitatea de stanga a PSD-ului condus de Victor Ponta".

PNL a anuntat, in 26 martie, ca prim-vicepresedintii PNL Teodor Atanasiu si Catalin Predoiu au avut o intrevedere cu liderii PSRO, pentru discutii despre formarea unei majoritati parlamentare, stabilindu-se ca, daca se ajunge la un punct de vedere agreat de ambele partide sa se semneze un Acord de guvernare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.