Deputatul PNL Danut Culetu, trimis in judecata pentru fapte de coruptie savarsite cand era prefect al judetului Constanta, a demisionat din Parlament si s-a suspendat din functiile detinute in partid, spunand ca nu vrea sa fie o tinta pentru adversarii politici si nici o povara pentru liberali.

"Nu vreau sa fiu o tinta pentru adversarii politici si autoritati, mai mult sau mai putin formale, si nici o povara pentru Partidul National Liberal al carui membru sunt din anul 1990. In acest sens, am decis sa imi depun demisia din Parlamentul Romaniei, la fel cum am decis sa dau curs noilor prevederi ale statului PNL si sa ma autosuspend din functiile detinute in acest partid", a transmis Danut Culetu, miercuri, intr-un comunicat de presa.

De altfel, demisia lui Culetu a fost anuntata, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, de presedintele Valeriu Zgonea, care a precizat ca proiectul de hotarare privind vacantarea locului de deputat urmeaza sa fie supus la vot, transmite MEDIAFAX.

La inceputul acestui an, Danut Culetu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu privind fapte comise in perioada in care era prefect al judetului Constanta.

Potrivit anchetatorilor, in 27 septembrie 2006, Danut Culetu, in calitate de presedinte al Comisiei judetene de fond funciar Constanta, prin incalcarea dispozitiilor legale, a propus si a determinat adoptarea unei hotarari, fara a o supune la vot, validand, in mod ilegal, propunerile de reconstituire a dreptului de proprietate pe o suprafata de 656,76 de hectare apartinand Statiunii de Cercetare Dezvoltare Agricola Valu lui Traian, in favoarea unor persoane care nu au facut dovada ca au detinut terenuri in zona respectiva.

In acest fel, arata DNA, a fost adus un prejudiciu de 1.050.816 lei statiunii de cercetare, precum si un folos necuvenit de aceeasi valoare persoanelor carora li s-au restituit ilegal terenurile.

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei primarul comunei Valu lui Traian, Florin Mitroi, precum si Gabriel Ghetu, la data faptelor sef al Biroului Judetean de Renta Viagera Agricola la Administratia Domeniilor Statului - Reprezentanta Teritoriala Constanta, Stere Sponte, in calitate de director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Constanta si de membru in Comisia Judeteana de Fond Funciar Constanta, dar si Titus Gageatu, la data faptelor consilier la Compartimentul Urmarirea Actelor cu Caracter Reparatoriu - Directia Verificarea Legalitatii, a Aplicarii Actelor Normative si Contencios Administrativ din cadrul Prefecturii Constanta. Cei patru sunt acuzati de complicitate la abuz in serviciu.

Citeste si:
Parlamentul a aprobat bugetul de stat pentru anul 2024
Parlamentul a aprobat bugetul...

Pentru recuperarea prejudiciului, bunurile inculpatilor au fost puse sub sechestru. Dosarul va fi judecat de instanta suprema.

Danut Culetu a fost prefect al judetului Constanta intre anii 2005 - 2009. El a demisionat din PNL in mai 2010, acuzand modul in care s-au desfasurat alegerile pentru presedintia organizatiei municipale a partidului.

In 2012, Danut Culetu a revenit in politica, preluand conducerea organizatiei judetene a partidului Forta Civica.

La alegerile parlamentare din anul 2012, el a candidat pentru un post de deputat in Colegiul 9 din Constanta din partea Aliantei Romania Dreapta, reusind sa ajunga in Parlament dupa redistribuire, el clasandu-se pe locul al doilea, cu 24,05 la suta din voturi, dupa candidatul USL, Remus Cernea.

Culetu redevine membru PNL, dupa fuziunile dintre PDL si Forta Civica, respectiv PNL si PDL. Din 20 februarie 2015, Culetu era membru in Consiliul Judetean Executiv al PNL Constanta.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.