Fostul presedinte Traian Basescu a postat, luni, pe Facebook, un mesaj in care face din nou referire la instalarea lui Eugen Teodorovici in functia de ministru al Finantelor.

"Cu juramintul depus de Teodorovici, asta e. Punct si de la...vara lui 2012, INAINTE!", a scris Basescu pe Facebook.

Fostul presedinte a transmis de asemenea duminica seara un mesaj pe Facebook adresat sefului statului, Klaus Iohannis, in care spune ca a-l valida pe Eugen Teodorovici la Finante, dupa votul din Senat privind cazul Sova, este "un semnal" care il "trimite inapoi la Grivco".

"Domnule presedinte Iohannis, inteleg ca v-ati inteles cu V.V.Ponta pentru desemnarea lui Eugen Teodorovici la Finante. Si eu am facut erori. Poate nu ati stiut ca s-a opus retinerii si arestarii lui Dan Sova pentru falsificarea probelor. Dar astazi, cand stiti acest lucru din imaginile de la Gandul, a-l valida pe Teodorovici care a votat pentru ascunderea adevarului, este un semnal care va trimite inapoi la Grivco si in bratele turnatorului Felix. Va rog, ramaneti pentru romani cel din 16 noiembrie 2014. Toti avem nevoie de speranta, inclusiv un fost presedinte", a notat Basescu pe contul sau de Facebook, scrie MEDIAFAX.

Traian Basescu a postat si vineri seara un mesaj pe Facebook, in care aminteste de reactia, pe care o considera tarzie, a presedintelui Klaus Iohannis la momentul respingerii de catre Senat a cererii DNA de arestare a lui Dan Sova si o leaga de faptul ca presedintele a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a-l numi ministru la Finante pe Eugen Teodorovici, despre care arata ca "a votat impotriva retinerii si arestarii lui Dan Sova".

"Eugen Teodorovici, senator PSD de Buzau si ministru al Fondurilor Europene, a votat impotriva retinerii si arestarii lui Dan Sova. Dupa vot, intr-un (foarte) tarziu, a reactionat chiar si presedintele Romaniei, cu un limbaj de lemn si fara sa explice consecintele. Si pentru ca totul este...«pas cu pas», intr-un si mai mare tarziu presedintele Romaniei se intreaba daca avem un conflict intre puterile statului. Eu cred ca avem doar o golanie. Iar astazi s-a facut «pasul» decisiv. V.V.Ponta si Klaus Iohannis au convenit ca Eugen Teodorovici sa devina ministru al Finantelor Publice. Bravos natiune, halal revolutie pe 16 noiembrie 2014. Alianta de la Grivco si USL-ul sunt mai vii ca oricind, dar nu «pas cu pas», ci buluc", a scris Basescu pe Facebook.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Eugen Teodorovici si Marius Nica au depus, luni, juramantul de investitura in calitate de ministri ai Finantelor, respectiv Fondurilor Europene.

Postul de ministru al Finantelor a devenit vacant dupa ce Darius Valcov, cercetat de DNA pentru trafic de influenta, a demisionat, postul fiind preluat, in urma cu o saptamana, cu titlu de interimat, de catre premierul Ponta.

Eugen Teodorovici a fost desemnat la sfarsitul saptamanii trecute pentru functia de ministru al Finantelor, functia detinuta pana acum de acesta, de ministru al Fondurilor Europene, fiind preluata de Marius Nica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.