Copresedintele PNL Alina Gorghiu i-a cerut, luni, presedintelui PSD Victor Ponta, prin intermediul unei scrisori deschise, sa le ceara public parlamentarilor PSD sa voteze la vedere in privinta cererilor DNA pentru incuviintarea retinerii si arestarii preventive, in cazurile Sova si Valcov.

Alina Gorghiu mai cere ca PSD sa nu blocheze adoptarea proiectului legislativ al PNL privind simplificarea procedurilor de ridicare a imunitatii parlamentarilor, in cursul urmaririi penale.

Gorghiu arata in scrisoare ca, desi parlamentarii PNL vor vota "la vedere" in cazurilor celor doi senatori social-democrati, "se vor lovi de opozitia parlamentarilor PSD, care, camuflati in spatele votului secret, vor bloca din nou bunul mers al Justitiei".

"Va atrag atentia ca un astfel de deznodamant va avea ca efect adancirea faliei dintre Parlament si cetateni, putand determina o criza politica majora. De asemenea, credibilitatea Romaniei in fata partenerilor sai din UE si NATO va avea din npu de suferit, alimentand discursul celor care se opun accederii tarii noastre in spatiul Schengen", a mai afirmat Alina Gorghiu, potrivit MEDIAFAX.

Plenul Senatului va discuta in sedinta de miercuri "la pachet" solicitarile de arestare preventiva in cazurile senatorului PSD Dan Sova si al senatorului Darius Valcov, a anuntat presedintele Comisiei juridice, senatorul Catalin Boboc.

"Raportul (in cazul senatorului Dan Sova - nr) este intocmit de saptamana trecuta, a fost si semnat de mine, a fost o singura problema. Doamna secretar al comisiei nu a venit la timp, probabil, ca sa il semneze. Intre timp, el este semnat si a si hotarat Biroul Permanent sa le introduca pe amandoua, pentru a nu strica o zi de plen, miercuri. Inteleg ca o sa le introduca pe amandoua, si pe cel in cazul senatorului Valcov pe ordinea de zi a sedintei de plen al Senatului, de miercuri", a afirmat presedintele Comisiei juridice a Senatului.

El a adaugat ca, marti, Comisia juidica se va pronunta in cazul senatorului PSD Darius Valcov.

Citeste si:
George Simion a postat o imagine cu mâncarea primită gratis de...
George Simion a postat o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.