Presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, decretele prin care ia act de demisia lui Darius Valcov din functia de ministrul al Finantelor Publice, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului si cel prin care premierul Victor Ponta preia interimatul la acest minister.

Anuntul a fost facut de Administratia Prezidentiala, prin intermediul unui comunicat de presa, in care se precizeaza ca presedintele Klaus Iohannis a semnat vineri, decretul prin care se ia act de demisia lui Darius-Bogdan Valcov, ministrul Finantelor Publice, si se constata incetarea functiei de membru al Guvernului. De asemenea, presedinte Klaus Iohannis a semnat si decretul prin care se desemneaza premierul Victor Ponta, ca ministru interimar al Finantelor Publice. Si premierul Victor Ponta a anuntat, vineri seara, pe Twitter, ca va prelua interimatul la conducerea Ministerului Finantelor pana miercuri, confirmand astfel informatiile transmise anterior de MEDIAFAX. "Voi asuma pana miercuri, 25 martie, interimatul la MFP! Dupa adoptarea Codurilor Fiscale, voi inainta presedintelui propunerea pt noul ministru", a scris Ponta pe Twitter.

Agentia MEDIAFAX a anuntat anterior, citand surse oficiale, ca premierul Victor Ponta ia in calcul sa asigure interimatul la Ministerul Finantelor pana miercuri, cand Guvernul va adopta proiectele privind noul Cod Fiscal si cel al Codului de Procedura Fiscala, urmand sa aiba o discutie pe aceasta tema cu presedintele Klaus Iohannis. "Varianta luata in calcul este ca premierul sa preia interimatul la Ministerul Finantelor, nu neaparat pentru 45 de zile, cat este termenul legal, ci in principal pana miercuri, cand va fi adoptat Codul Fiscal", au aratat sursele.

Surse politice au declarat totodata agentiei MEDIAFAX ca premierul Victor Ponta a avut discutii individuale cu Viorel Stefan, presedintele comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor, cu Dan Manolescu, secretar de stat in Ministerul Finantelor, si cu Cristian Socol, consilierul sau economic, carora le-a propus postul de ministru al Finantelor, dar acestia au refuzat. La inceputul saptamanii, Ponta declara ca are trei variante de posibili ministri, dar ca nu stie cine vrea sa fie "kamikaze" la conducerea Finantelor.

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Joi, premierul Victor Ponta a anuntat ca a aprobat demisia lui Darius Valcov din postul de ministru al Finantelor, avand in vedere cererea DNA de arestare a acestuia, si ca va prezenta in cel mai scurt timp presedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru acest portofoliu. Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut aviz de la Senat pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Darius Valcov, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi intervenit, cand era primar al Slatinei, in atribuirea unor contracte catre un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele incasate. Duminica, Darius Valcov i-a inaintat premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Finantelor, dar Ponta a precizat atunci ca acesta va ramane ministru pana la finalizarea noului Cod Fiscal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.