Presedintele PLR Calin Popescu Tariceanu a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca formatiunea pe care o reprezinta va sustine asumarea raspunderii pe noul Cod fiscal, daca PNL "va incerca sa tergiverseze" adoptarea lui in Parlament.

"Nu stiu daca noul Cod fiscal va fi agreat de toti romanii, dar tot ceea ce reprezinta suflare liberala in Romania sustine acest Cod fiscal. In ceea ce ne priveste, PLR, solicitarea noastra este ca pe orice proiect de lege sa existe dezbatere in Parlament, dar daca vom observa ca cei de la PNL, fostul PDL, vor incerca sa tergiverseze adoptarea Codului Fiscal, atunci pozitia noastra este una clara, sustinem trecerea lui prin Parlament, prin asumarea raspunderii", a precizat Calin Popescu Tariceanu.

El a spus ca noul Cod fiscal este "de cea mai buna factura liberala" si reprezinta "o confirmare a deciziei PLR de a ramane in Guvern". "Pe zona economica, programul este noul Cod fiscal din care s-au taiat peste 50% din masurile liberale esentiale. De ce, daca sustine ca este liberal, vechiul PNL nu voteaza noul Cod fiscal ultraliberal din Parlament? Cand va intelege vechiul PDL ca nu este de ajuns sa tai TVA pentru a avea un program economic liberal?", a afirmat liderul PLR, potrivit MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, ca ia in calcul inclusiv angajarea raspunderii Guvernului pe Codul Fiscal, daca acesta va fi blocat in Parlament si risca sa nu fie adoptat in circuitul legislativ in aceasta sesiune parlamentara. "Va spun un lucru: voi face toate eforturile ca acest Cod fiscal sa se adopte pana la sfarsitul sesiunii parlamentare, inclusiv iau in calcul angajarea raspunderii Guvernului daca la un moment dat se blocheaza politicianist de catre PNL sau de altcineva", a spus Ponta.

El a aratat ca, din punctul sau de vedere, pana la sfarsitul sesiunii parlamentare in curs trebuie sa fie adoptat Codul fiscal si Codul de procedura fiscala, pentru ca sa existe sase luni de pregatire a implementarii. Intrebat ce va face in cazul in care va fi depusa o motiune de cenzura pe aceasta tema, in cazul angajarii raspunderii, Ponta a precizat: "Ma descurc cu motiunile de cenzura".

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, sambata, ca i se pare "neadecvata" "graba cu care PSD incearca sa treaca proiectul noului Cod fiscal, fara o dezbatere serioasa", adaugand ca "speranta de viata" a Codului trebuie sa fie mai lunga decat mandatul unui premier, indiferent de numele acestuia "Mi se pare neadecvata graba cu care PSD incearca sa treaca acest proiect de Cod fiscal, fara o dezbatere serioasa, mai mult, amenintand ca o va face prin angajarea raspunerii. Eu cred si PNL credem ca un cod fiscal trebuie sa aiba o speranta de viata care sa fie mai lunga decat mandatul unui premier, indiferent care este numele acelui premier", a sustinut ea, sambata, cu ocazia lansarii proiectului programului de guvernare al PNL.

Proiectul Codului fiscal va fi discutat din nou de Guvern, de aceasta data in vederea aprobarii, in perioada 18-25 martie, premierul Victor Ponta afirmand ca un program fiscal mai bun decat cel propus de catre Executiv "nu are cine sa aiba in Romania".

Citeste si:
Ședință decisivă, azi, la Guvern! Liderii PSD și PNL vor să conducă...
Ședință decisivă, azi, la...

"Dincolo de cateva mici critici de la cei care ziceau ca au ei un program mai bun, dar nu il au - un program mai bun decat cel pe care noi l-am propus n-are cine sa aiba in Romania - important este ca, dupa trei ani de munca, putem sa facem si reducerea TVA si toate celelalte masuri si, mai ales, avem pe termen mediu si lung un plan si o strategie foarte clara de dezvoltare economica", a spus Ponta ministrilor, in sedinta de guvern.

Ministrul Finantelor, Darius Valcov, l-a anuntat in acest context ca proiectul Codului fiscal va fi din nou prezentat Guvernului, de aceasta data spre aprobare, in perioada 18-25 martie. Proiectul fusese discutat de Guvern in urma cu o saptamana, in prima lectura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.