Presedintele Klaus Iohannis va avea, joi, in marja reuniunii Consiliului European care va avea loc la Bruxelles, o intalnire bilaterala cu presedintele Ucrainei, Petro Porosenko, temele de discutie vizand relatia dintre cele doua state si situatia conflictului din estul Ucrainei.

Surse oficiale au declarat, miercuri, ca bilaterala dintre presedintele Romaniei si cel al Ucrainei are loc la solicitarea lui Petro Porosenko. De asemenea, in perioada imediat urmatoare, Klaus Iohannis ar urma sa efectueze o vizita oficiala la Kiev.

Temele de discutie dintre cei doi sefi de stat vizeaza situatia din estul Ucrainei si relatia bilaterala dintre Romania si Ucraina.

Klaus Iohannis a ajuns, miercuri, la Bruxelles, pentru Consiliul European care se va desfasura, joi, incepand cu ora 14.00 (ora Romaniei), pe agenda aflandu-se subiecte importante precum lupta impotriva terorismului si evolutiile din Ucraina. Presedintele va participa la reuniunea Consiliului European. Potrivit site-ului Consiliului, in cadrul reuniunii informale care va avea loc la Bruxelles, pe 12 februarie, liderii UE urmeaza sa discute despre lupta UE impotriva terorismului in urma atacurilor de la Paris.

"Statele membre trebuie sa conlucreze mai strans si sa coopereze si mai activ pentru a combate o amenintare comuna. Se va desfasura de asemenea o dezbatere privind modalitatile de consolidare a coordonarii economice si a bunei functionari a uniunii economice si monetare", se mai mentioneaza pe site, care adauga ca o tema de discutie se va referi la evolutiile privind conflictul din Ucraina.

Programul presedintelui Klaus Iohannis va incepe, joi, la ora 11.00 (ora Romaniei), cu o intalnire cu presedintele Partidului Popular European, Joseph Daul. Incepand cu ora 11.30 (ora Romaniei), seful statului se va afla la Summit-ul Partidului Popular European. Reuniunea Consiliului European va incepe la ora 14.00 (ora Romaniei), la sediul Consiliului European , in Cladirea "Justus Lipsius".

La ora 14.45 (ora Romaniei), presedintele Iohannis va participa la dineul de lucru separat al sefilor de stat si de guvern din statele membre ale Uniunii Europene. Dupa reuniunea Consiliului, presedintele va sustine la ora 20.10 (ora Romaniei), o declaratie de presa in care va prezenta concluziile discutiilor liderilor europeni.

Citeste si:
Ucrainenii, discurs duplicitar în ceea ce privește dragarea...
Ucrainenii, discurs...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.