Averea Elenei Udrea este verificata de Agentia Nationala de Integritate, dupa ce inspectorii ANI s-au autosesizat in luna octombrie a anului trecut, au declarat oficiali din cadrul institutiei.

Inspectorii de integritate verifica daca sunt inadvertente intre declaratia de avere a deputatului PMP Elena Udrea si bunurile si banii pe care aceasta le detine.

Elena Udrea a depus, in septembrie 2014, declaratia de avere, in contextul candidaturii sale la alegerile prezidentiale. Conform declaratiei, Elena Udrea a dobandit, in 2013, in urma divortului de Dorin Cocos, prin partaj, sase terenuri in Bucuresti cu o suprafata de aproximativ 13.000 de metri patrati. Udrea a cumparat 18 terenuri agricole in judetul Calarasi, cu o suprafata totala de aproximativ 420.600 metri patrati.

Elena Udrea a mai trecut in declaratia de avere o patrime dintr-o "suprafata construita imobil" de 635 de metri patrati, dobandita in 2013, in urma partajului, detinuta impreuna cu Dorin Cocos si Mariana Cindea, si o casa de locuit in Bucuresti, de 169 metri patrati, care i-a revenit, in 2013, tot in urma divortului de Dorin Cocos, scrie MEDIAFAX.

Prin partaj, Elena Udrea a primit doua autoturisme, un Fiat 500 fabricat in 2012 si un Mercedes din 2005. De asemenea, Udrea mentioneaza in declaratia de avere ca are bijuterii din aur si argint in valoare de 100.000 de euro. Deputatul PMP a vandut in 2014 doua imobile, unul in Ilfov si unul in Bucuresti, pentru 255.000 de euro, dar si un autoturism Porsche Cayenne, cu 5.000 de euro.

Udrea are mai multe conturi si depozite bancare, deschise din 2007 pana in 2011, de aproximativ un milion de lei si 85.900 de euro. De asemenea, Udrea declara ca a acordat imprumuturi totale de 554.000 de lei societatii Agro Green Nana, de 320.000 euro si 668.000 lei societatii Bai Boghis SRL, precum si 160.000 euro si circa 2.185.000 lei societatii Tim Rail Cargo.

Elena Udrea mentioneaza ca a acordat si imprumuturi unor persoane fizice - 15.000 de lei lui Dumitru Aurel Ardeleanu si 30.000 de lei Nicoletei Trif. In declaratia de avere, Udrea mai arata ca a obtinut venituri din functia de deputat de 58.900 de lei, dar si 460.000 de euro din partajul cu Dorin Cocos.

Citeste si:
Președintele Iohannis încurajează o prezență cât mai activă în...
Președintele Iohannis...

Deputatul PMP Elena Udrea este urmarita penal in dosarul Microsoft, pentru spalare de bani si fals in declaratiile de avere, fiind acuzata ca a dobandit si folosit bunuri despre care stia ca provin din infractiuni. Elena Udrea este sub control judiciar din 29 ianuarie pana in 29 martie.

Fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos, este arestat preventiv in dosarul Microsoft, alaturi de primarul suspendat al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. In arest preventiv au fost, pana in 25 ianuarie, si fostul ministru al Comunicatiilor Gabriel Sandu si omul de afaceri Dumitru Nicolae, acestia fiind in prezent in arest la domiciliu.

Pe de alta parte, in dosarul "Gala Bute", Directia Nationala Anticoruptie a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmarirea penala a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului, fiind suspectata de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Citeste si:
Oana Lis și-a pus fanii pe jar. Ce avere ar fi primit vedeta:...
Oana Lis și-a pus fanii pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.