Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a stabilit ca in ziua de luni a fiecarei luni sa fie "ora primului-ministru", in care Victor Ponta sa aiba o declaratie de politica interna, iar in celalalte zile de luni sa fie "ora ministrului", in care cate doi ministri sa faca prezentari pe teme.

"Primul-ministru Victor Ponta doreste sa aiba o declaratie cu privire la politica interna. Am aprobat in unanimitate in Biroul Permanent acest lucru. Procedural, primului-ministru i se va cere ca pana vineri sa prezinte principalele teme ale discursului pe care vrea sa-l faca. Liderii grupurilor parlamentare vor fi informati astfel, incat pana luni sa aiba posibilitatea sa-si creeze contra-argumente. Discursul domnului prim-ministru va fi de maxim 20 de minute la inceputul sedintei, fiecare lider de grup parlamentar va avea dreptul la 7 minute pentru a sustine sau a avea contra-argumente, la final domnul prim-ministru va avea zece minute pentru a trage concluzii. Temele aceastea vor fi in fiecare zi de luni a fiecarei luni calendaristice, va fi ora primului-ministru. O luna va stabili primul-ministru temele, o luna va stabili liderul opozitiei", a precizat presedintele Camerei Valeriu Zgonea, dupa sedinta Biroului Permanent.

Zgonea a spus ca, astfel, primul-ministru va fi chemat la Camera Deputatilor de doua ori intr-o sesiune si ca in celalalte zile de luni vor fi chemati ministri sa faca prezentari de o tema stabilita.

"Celelalte zile de luni vor fi stabilite astfel: liderii opozitiei vor propune audierea in ora ministrului a unui ministriu si vor stabili tema, iar liderii arcului guvernamental vor propune dezbaterea pe tema unui singur ministru si vor anunta si tema. Atunci, in celelalte trei saptamani vom avea in ora ministrului audierea a doi ministri, asta ineamna audierea intr-o sesiune a 18 ministri, iar primul-ministru va fi chemat de noua ori",
a mai spus Zgonea. El a mai spus ca in prima zi din aceasta sesiune parlamentara, in 2 februarie, primul-ministru va face prezentarea de la ora 18,00.

Pana atunci, Camera Deputatilor va alege nou Birou Permanent. Zgonea a mai explicat ca pana in 15-20 februarie se intentioneaza modificarea regulamentului Camerei Deputatilor, pentru includerea orei primului ministru si a ministrilor.", scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Femeile însărcinate și părinții cu copii sub 5 ani vor avea...
Femeile însărcinate și...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.