Ioan Rus, vicepresedintele PSD, a spus ca deputatul Sebastian Ghita s-a nascut "incercand a construi capitalismul", in timp ce Ion Iliescu s-a nascut "incercand a construi comunismul", opiniile divergente dintre cei doi fiind date de diferenta de varsta si experienta.

Ioan Rus a comentat criticile lui Ion Iliescu la adresa lui Sebastian Ghita, sustinand ca acestea sunt normale si firesti.

"Intre Ion Iliescu si Sebastian Ghita diferenta de varsta si experienta este de aproape o jumatate de secol. E foarte complicat, ei apartinand unor generatii atat de diferite, cu educatii atat de diferite, cu experienta atat de diferita. Ghita s-a nascut incercand a construi capitalismul, Iliescu incercand a construi comunismul. Sunt absolut normale astfel de pozitii. E normal ca Ion Iliescu sa gandeasca in acesti termeni, si e normal ca si Ghita sa gandeasca tot in acesti termeni. Solutia la problema nu este a lui Ghita si nici a lui Ion Iliescu, este undeva in linia mediana. Dezbaterea si pozitiile publice nu trebuie sa genereze razboaie de indata. Nu vad niciun fel de problema in faptul ca exista in spatiul public astfel de pozitii, e normal, e firesc, asta fiind printre putinele variante care duc la progres in societate", a spus Rus.

In ceea ce priveste intentia lui Ghita de a construi un nou partid, Ioan Rus crede ca, spre deosebire de Mircea Geoana si Marian Vanghelie, viitoarea formatiune a acestuia nu isi propune sa rupa din PSD, ci sa fie una cu oameni noi, scrie MEDIAFAX.

"Ghita este altceva, apartine unei alte generatii si unei alte educatii. El vine cu o complet alta experienta si isi propune sa formeze un partid de stanga fara sa apeleze la vechiul PSD. Cine stie, poate ca, in acest moment, in societatea romaneasca este nevoie de un altfel de partid de stanga, poate da, poate nu. Nu am vorbit cu vreun sociolog, cu Vasile Dancu, daca exista studii care cer asa ceva pe piata politica romaneasca in acest moment. Dar este complet alt caz Sebastian Ghita decat Geoana si ceilalti", a spus Rus.

Potrivit acestuia, Sebastian Ghita se refera "la o alta constructie, cu oameni noi", iar viitorul va demonstra daca este nevoie de asa ceva sau nu.

Citeste si:
Ion Iliescu, trimis în judecată după 33 de ani. Se reia dosarul...
Ion Iliescu, trimis în...

"Este o incercare care nu trebuie privita nici cu ura, nici cu patima, nici cu dispret. E o incercare, poate da, poate ba, dar pana la urma generatia din care provine Ghita ii permite sa incerce asa ceva. Nu consider ca este un lucru care sa ne sperie. Poate sa fie complementar actualului PSD, nu cred ca este ceva care sa vina opozant la acest lucru. Complementaritatea poate ca e o solutie", a conchis Ioan Rus.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.