Premierul Victor Ponta a declarat, sambata, referitor la solicitarea liberalilor de a se organiza alegeri partiale in circumscriptiile unde au fost vacantate functiile publice, ca noul PNL incepe sa se semene tot mai tare cu vechiul PDL, mostenind "scandalul marca inregistrata Traian Basescu”.

Intrebat cum comenteaza rezolutia PNL adoptata, vineri, la Iasi, prin care Guvernului PSD i se acorda termen de o saptamana pentru a declansa alegeri partiale, Victor Ponta a spus ca liberalii acuza guvernul "tot timpul de ceva".

"PNL ne acuza tot timpul de ceva. Dansii sunt in opozitie, insa mi-as dori sa avem mai putin scandal daca se poate, mai putina cearta. Am vazut ca noul PNL incepe sa semene din ce in ce mai tare cu vechiul PDL. Scandal si atat. Haideti sa ne asezam la masa si sa discutam despre Legea electorala, despre Codul fiscal, despre sistemul de alegeri. Facem alegeri, dar pe ce sistem facem, pe sistemul actual? Dansii vor sa-l schimbe, ca spun ca nu e bun. Pai daca nu e bun, hai sa facem un nou sistem. Adica genul asta de cearta si scandal marca inregistrata Traian Basescu si PDL vad ca a fost mostenit", a spus Victor Ponta, la iesirea din cladirea administrativa a Catedralei Mitropolitane Iasi, unde a avut o intrevedere cu IPS Teofan, scrie MEDIAFAX.

Ponta a adaugat ca este dispus sa aiba un dialog cu opozitia referitor la obiectivele fundamentale ale Romaniei, dar ca nu mai vrea sa intre in dispute si scandaluri.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, vineri, dupa reuniunea conducerii partidului de la Iasi, ca liberalii au adoptat o rezolutie prin care acorda Guvernului Ponta termen de o saptamana pentru a declansa alegerile partiale, in caz contrar exista posibilitatea unor actiuni in justitie.

Liderul PNL a afirmat ca sunt, in prezent, 26 de mandate de primari vacante, sase mandate de parlamentari, trei mandate de presedinti de consiliu judetean si doua consilii locale care au fost dizolvate, iar Guvernul nu a declansat procedurile pentru alegeri partiale.

Gorghiu a mentionat ca Guvernul a depasit termenul legal de 90 de zile in care era obligat sa organizeze alegerile partiale.

"Premierul ce credeti ca a facut ieri? Mi-a propus sa negociez, mi-a propus sa ma consult cu el pe subiectul alegerilor partiale. Nici nu pot sa-i dau un raspuns pe aceasta tema, pentru ca eu cred ca legea nu poate fi negociata, nici macar cu premierul Ponta"
, a mai declarat copresedintele PNL.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.