Presedintele Klaus Iohannis o primeste, miercuri, la ora 9:00, la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland, asistentul secretarului de Stat al SUA pentru afaceri europene si eurasiatice, care face o vizita in Romania in perioada 13-14 ianuarie.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, presedintele Klaus Iohannis o primeste, miercuri, la ora 9.00, la Palatul Cotroceni, pe Victoria Nuland, asistentul secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii pentru afaceri europene si eurasiatice.

"In centrul discutiilor se vor afla consolidarea Parteneriatului Strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii si dezvoltarea dimensiunii economice prevazute in parteneriat", se arata in comunicat, scrie MEDIAFAX.

Totodata, vizita oficialului SUA prilejuieste si "un schimb de evaluari privind securitatea din regiune si din Europa", mai precizeaza Administratia Prezidentiala.

Asistentul secretarului de Stat al SUA Victoria Nuland se va deplasa marti, pe 13 ianuarie, la Bucuresti, unde se intalni cu oficiali romani de rang inalt, pentru a discuta despre "chestiuni bilaterale si regionale", a anuntat, luni, Departamentul de Stat american, intr-un comunicat.

Potrivit diplomatiei americane, Nuland va efectua saptamana aceasta vizite in Germania, Romania, Bulgaria si Franta. "Marti, pe 13 ianuarie, Nuland se va deplasa spre Bucuresti, unde se va intalni cu oficiali romani de rang inalt, membri ai comunitatii de afaceri si ai societatii civile, pentru a discuta despre chestiuni bilaterale si regionale", informeaza Departamentul de Stat american.

Anterior, surse oficiale au declarat ca asistentul secretarului de stat al SUA Victoria Nuland va sosi la Bucuresti in cadrul unui turneu european, oficialul american urmand sa se intalneasca cu presedintele Klaus Iohannis si cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu. Marti, surse oficiale au declarat ca premierul Victor Ponta se va intalni, intr-o intrevedere privata, cu Victoria Nuland.

Precedenta vizita a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc in perioada 10-11 ianuarie 2014, in cadrul unui turneu european.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

La Bucuresti, Nuland s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, cu ministrul de Externe Titus Corlatean si cu procurorul-sef al DNA, Laura-Codruta Kovesi, precum si cu membri ai societatii civile, pe agenda discutiilor aflandu-se relatiile bilaterale, problemele regionale si eforturile de consolidare a statului de drept.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.