Administratia Prezidentiala a anuntat, miercuri, programul consultarilor la care presedintele Klaus Iohannis a invitat, luni, partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlament, pentru discutiile cu fiecare dintre delegatii fiind prevazute cate 30 de minute.

Potrivit comunicatului postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale, seful statului a trimis, marti, o invitatie partidelor si formatiunilor politice reprezentate in Parlament, prin care le cheama, luni, 12 ianuarie, la consultari. Pe agenda discutiilor se afla incheierea unui acord politic cu scopul asigurarii, in anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Ministerul Apararii Nationale, mentioneaza sursa citata.

Programul consultarilor va fi urmatorul: intre 10.00 - 10.30 - Partidul Social Democrat; 10.45 - 11.15 - Partidul National Liberal; 11.30 - 12.00 - Uniunea Nationala pentru Progresul Romaniei; 12.15 - 12.45 - Partidul Conservator; 13.00 - 13.30 - Uniunea Democrata Maghiara din Romania; 13.45 - 14.15 - Grupul parlamentar al minoritatilor nationale;14.30 - 15.00 - Partidul Poporului - Dan Diaconescu, scrie MEDIAFAX.

Retail jobs

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, marti, la ceremonia de investitura a noului sef al Statului Major General, ca va declansa consultari cu partidele pentru incheierea unui acord politic cu scopul asigurarii, in 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Aparare. "Una dintre prioritatile mandatului meu, in perioada urmatoare este gasirea de solutii pentru cresterea bugetului Apararii. Voi declansa consultari cu toate partidele parlamentare, pentru incheierea unui acord politic, cu scopul asigurarii, in anul 2017, a unui prag minimal de 2% din PIB pentru Aparare", a anuntat Klaus Iohannis.

Iohannis a mentionat ca, impreuna cu ceilalti factori de decizie ai statului, cat si cu partenerii straini va face tot posibiliul pentru gasirea solutiilor realiste de alocare a resurselor bugetare pentru a permite finantarea sistemului militar. "Nu voi accepta ca, in viitor, Guvernul, indiferent cine il conduce, sa nu respecte finantarea asumata pentru Armata", a mai spus presedintele.

Citeste si:
Iohannis se întâlnește la Palatul Cotroceni pe omologul său...
Iohannis se întâlnește la...

El a anuntat ca propune tuturor factorilor politici sa isi asume acest obiectiv. "Mai mult, propun tuturor factorilor politici, atat de la guvernare, cat si de la Opozitie, sa isi asume clar mentinerea acestui minim obiectiv pentru cel putin zece ani, astfel incat sa asiguram predictibilitatea cheltuielilor, mai ales in ceea ce priveste pregatirea si programele de inzestrare", a spus seful statului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.