Premierul Victor Ponta anunta ca i-a trimis o scrisoare catre rectoratul Universitatii Bucuresti in care il notifica asupra faptului ca renunta la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti.

El arata, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca acesta este un gest pe care trebuia sa il faca mai demult, inca din momentul aparitiei acuzatiilor publice cu privire la teza sa de doctorat, dar ca nu a facut acest lucru deoarece s-a considerat de buna credinta in argumentele sale la momentul aparitiei contestarii si nu a vrut sa amestece planul pur profesional cu cel politic.

Ponta precizeaza insa in acelasi timp ca, dupa ce va parasi viata politica, isi doreste sa initieze un nou demers doctoral, "respectand toate standardele si cerintele de la acel moment", scrie MEDIAFAX.

Lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta a fost subiectul unor acuzatii de plagiat.

Scrisoarea trimisa de Victor Ponta catre rectoratul Universitatii Bucuresti:

Stimate Domnule Rector,

Va scriu pentru a va notifica renuntarea la titlul de doctor in drept acordat in anul 2003 de catre Universitatea Bucuresti.

Este un gest pe care trebuia sa il fac mai demult, inca din momentul aparitiei acuzatiilor publice cu privire la teza mea de doctorat. Nu am facut acest lucru pentru ca m-am considerat de buna credinta in argumentele mele la momentul aparitiei contestarii si nu am vrut sa amestec planul pur profesional cu cel politic.

Dupa ce voi parasi viata politica imi doresc sa initiez un nou demers doctoral, respectand toate standardele si cerintele de la acel moment.

Domeniul Educatiei este unul fundamental si esential nu doar pentru activitatea Guvernului ci si pentru viitorul nostru ca societate europeana. De astazi avem un nou Ministru al Educatiei si Cercetarii si imi doresc ca mandatul acestuia sa fie plin de succes in atingerea obiectivelor sale, fara a fi perturbat de o tema care in timp a devenit eminamente politica.

Strict personal, perioada petrecuta de mine ca student al Facultatii de Drept a Universitatii Bucuresti reprezinta o amintire exceptionala si regret nespus daca discutiile aparute dupa momentul preluarii functiei de Prim-Ministru au afectat imaginea unei institutii pe care o iubesc la fel de mult ca toti ceilalti absolventi ai sai!

Citeste si:
Premierul Marcel Ciolacu estimează că România va intra în 2024 în...
Premierul Marcel Ciolacu...

Pentru toate aceste argumente, va rog sa luati act, domnule Rector, de decizia mea de a renunta la titlul de doctor in drept.

Cu stima,
Victor Ponta

Bucuresti, 16 decembrie 2014. In atentia Rectorului Universitatii Bucuresti, Prof. univ. dr. Mircea Dumitru


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.