Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni ca protocolul de functionare a noii coalitii guvernamentale va fi semnat in cursul acestei saptamani, dar dupa votul de investire a noului Guvern Ponta, conform celor discutate in intalnirea cu prim-ministrul.

Tariceanu a fost intrebat cand se va semna protocolul de guvernare al noii coalitii. "Am discutat acest lucru cu domnul prim-ministru si nu va pot spune decat ca in aceste zile o sa intensificam lucrul pe document ca pana la sfarsitul saptamanii sa fie documentul gata si sa il putem conveni si sa-l anuntam si public", a raspuns presedintele Senatului.

El a mentionat ca vor fi prevazute "anumite chestiuni care tin de functionarea coalitiei" si "cateva din obiectivele pe care primul ministru le va anunta astazi in discursul pe care il va tine in fata Parlamentului", scrie MEDIAFAX.

De asemenea, Tariceanu a fost intrebat daca se poate semna un protocol de guvernare al coalitiei intre partide si independenti, avand in vedere ca PLR nu este inca validat de Tribunal sub aceasta denumire.

"Se poate, politic, orice. Raspunsul este da. Dar PLR, eu v-am explicat (...) noi functionam legal, am facut o cerere de schimbare a denumirii (din PNM in PLR, n.r.) ceea ce nu inseamna ca partidul nu functioneaza in acest moment. Din contra, partidul functioneaza", a mai declarat presedintele Senatului.

Totodata, Tariceanu a fost intrebat daca nu este o premiera faptul ca un protocol de functionare a unei coalitii guvernamentale se semneaza dupa votul pentru investirea Guvernului. "N-as spune ca este o premiera pentru ca noi, deja, daca va aduceti aminte, in cursul lunii noiembrie, nu numai ca am convenit, ci am si semnat un document cadru care este cel legat de infiintarea USL in formula noua. Asa incat protocolul pe care il vom avea nu va face decat sa detalieze o serie de chestiuni care sunt deja cuprinse in protocolul pe care l-am convenit si pe care l-am semnat", a raspuns Tariceanu.

La remarca legata de faptul ca documentul la care face referire era o "declaratie politica" si nu un protocol, presedintele Senatului a replicat: "Sigur ca da, dar acest lucru ce dovedeste? Ca exista disponibilitate din partea tuturor participantilor pentru a ajunge la o intelegere, ca nu incercam sa punem conditii care sa blocheze proiectul, ci din contra, sa gasim solutiile prin care sa facem ca lucrurile sa avanseze, sa functioneze, deci plecam dintr-o abordare foarte pozitiva".

Citeste si:
Tăriceanu, trimis în judecată de DNA în dosarul mitei de 800.000 de...
Tăriceanu, trimis în judecată...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.