Noua echipa guvernamentala se afla in avantaj, deoarece 2015 este un an fara presiune electorala, in care pot fi continuate reformele intarziate, iar "masurile mai radicale, unele mai putin populare" pot fi luate mai usor, a declarat premierul Victor Ponta.

"Echipa - asa improspatata intr-o anumita masura, pentru ca 10 sau 12 dintre ei (ministri-n.r.) sunt de fapt in functie in continuare - ramane sa dovedeasca in 2015-2016 ca poate sa fie chiar mai buna decat echipa mai veche. Mai e un lucru, si aici e in avantajul noului guvern: 2015 nu mai este an electoral si se stie foarte bine ca fara presiunea electorala, reforme care au fost intarziate, masuri mai radicale, unele mai putin populare, se pot lua totusi mai usor", a spus Ponta la Romania TV.

Comitetul Executiv National (CExN) al PSD a votat, duminica, cu unanimitate de voturi, structura si componenta Guvernului Ponta 4, fara Liviu Dragnea vicepremier, printre ministrii noi ai PSD numarandu-se Ionut Vulpescu, Mihai Tudose, Sorin Grindeanu, Adrian Anghel si Liviu Pop, scrie MEDIAFAX.

Viitorul Cabinet va avea un singur vicepremier, aceasta functie urmand a fi detinuta de Gabriel Oprea. Liviu Dragnea nu va mai fi vicepremier, el urmand sa detina doar portofoliul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Potrivit listei de ministri prezentata de Ponta, Darius Valcov va prelua portfoliul Finantelor, comasat cu cel al Bugetului. La Ministerul Mediului a fost propusa Gratiela Gavrilescu (PLR). PLR va mai avea un ministru in persoana lui Andrei Gerea, care va detine portofoliul Energiei, comasat cu domeniul IMM-urilor.

Portofoliul Economiei va fi preluat de PSD, care il va propune pe deputatul Mihai Tudose. Educatia a fost cedata PC, care il va propune pe Sorin Campeanu. La Comunicatii a fost propus deputatul Sorin Grindeanu (PSD). Minsiterul Culturii va fi detinut de PSD, care il va propune pe deputatul Ionut Vulpescu.

Ministerul Romanilor de Pretutindeni va fi pastrat si in viitorul guvern, acesta urmand sa fie condus de senatorul Adrian Anghel. De asemenea, va fi mentinut si portofoliul Dialogului Social, pentru care va fi propus senatorul Liviu Pop.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.