Camera Deputatilor a aprobat, marti, corectarea "erorii materiale" din procesul de vot de saptamana trecuta, asupra cererii de incuviintare a arestarii preventive a lui Catalin Teodorescu, modificand decizia de respingere si constatand incuviintarea arestarii preventive a acestuia.

Deputatii au aprobat aceasta decizie cu 199 voturi pentru, 6 impotriva, 58 abtineri, modificand hotararea luata in data de 3 decembrie, cand a fost respinsa incuviintarea arestarii preventive a lui Teodorescu.

Comisia de numarare a voturilor a constatat, in urma reverificarii prezentei la vot, ca au fost prezenti 291 de deputati si nu 292, cum a aparut initial in procesul verbal, deoarece dintr-o eroare materiala, secretarul Camerei, care a a facut atunci prezenta, l-a trecut prezent pe Marko Attila, desi acesta nu se afla in tara, scrie MEDIAFAX.

Ca urmare, numarul celor prezenti este mai mic cu unul si, cu 291 deputati prezenti, 146 voturi pentru si 101 impotriva, se constata ca a fost intrunit numarul necesar de voturi pentru a incuviinta arestarea preventiva a deputatului Teodorescu, a mentionat comisia de numarare a voturilor. Initial, solicitarea de incuviintare a arestarii preventive fusese respinsa la un vot diferenta.

Liderul deputatilor PDL Tinel Gheorghe a contestat aceasta procedura de a vota corectarea erorii materiale, aratand ca in ziua de 3 decembrie au fost trecuti prezenti si alti doi deputati care nu se aflau in sala, cum ar fi Mircea Dolha, aflat in straainatate si Mircea Rosca care este arestat. "Va aduc la cunostinta ca si Mircea Dolha si Mircea Rosca au lipsit si au fost trecuti prezenti, Dolha era in concediu in strainatate, iar Rosca era arestat. Ati votat o eroare", a spus liderul PDL.

In replica, presedintele de sedinta Miron Mitrea a spus ca "daca este nevoie se vor face din nou corecturile necesare".

Deputatul PDL Catalin Teodorescu a solicitat, marti, in plen, procesul verbal privind votul din data de 3 decembrie asupra arestarii sale preventive si daca acesta a fost publicata in Monitorul Oficial in termen de 3 zile, pentru a verifica legalitatea deciziilor luate. "In conformitate cu Constitutia Romaniei, hotararea arestarii prevemntive se face cu votul deputatilor prezenti. In urma apelului nominal din 3 decembrie, rezultatul este de 339 de deputati prezenti, proba audio video pe site-ul Camerei deputatilor. Cum ati ajuns initial la 292 si cum ati constatat ca numai Marko Attila este absent in conditiile in care au lipsit si Mircea Dolha aflat in concediu de odihna aprobat de Camera Deputatilor si Mircea Rosca arestat. Deci si datele prezentate de aceasta data nu au nicio legatura cu realitatea", a afirmat Catalin Teodorescu.

Citeste si:
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din PSD. Ce acuzații grave i...
Deputatul Aurel Bălășoiu a...

El a cerut documentele adoptate din data de 3 decembrie, cand Camera Deputatilor decisese respingerea arestarii sale preventive si a intrebat daca acestea au fost publicate in pacat ca se intampla acest lucru in cel mai inalt for al Romamniei.

"Va solicit, de asemenea, sa-mi puneti la dispozitie procesul verbal din data 3 decembrie 2014 prin care s-a stabilit rezultatul votului in privinta cererii Ministerului de Justitie, de arestare a subsemnatului si as vrea sa-mi comunicati daca aceasta hotarare a fost publicata in Monitorul Oficial cu respectarea termenului legal de 3 zile prevazut de actul normativ. In aceste conditii solicit aceste documente pentru a verifica legalitatea deciziilor adoptate", a spus Teodorescu.

Deputatii au aprobat, cu 194 voturi pentru, 2 impotriva si 44 abtineri, si corectarea „erorii materiale" si in cazul procesului de vot in cazul incuviintarii arestarii preventive a deputatului Marko Attila, dar in aceasta situatie nu a fost modificata decizia de incuviintare a arestarii preventive a acestuia. Si in acest caz, Marko Attila a fusese trecut prezent de catre secretarul Camerei, desi acesta nu se afla in tara.

Citeste si:
Efect catastrofal după arestarea lui Andrew Tate. Copiii îi copiază...
Efect catastrofal după...

Astfel, la votul pentru incuviintarea arestarii preventive a lui Marko Attila au fost prezenti 304, nu 305 cati au fost mentionati in 3 decembrie, dintre care 171 pentru si 111 impotriva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.