Premierul Victor Ponta a anuntat, dupa sedinta BPN, ca luni va propune Parlamentului noua structura a Guvernului, precizand ca duminica vor avea loc Comitetul Exectutiv National al PSD si o sedinta a grupurilor parlamentare, pentru finalizarea propunerilor pentru noul cabinet.

"Am discutat cu colegii din PSD si i-am informat despre discutiile cu partenerii de guvernare, UNPR, PC si PLR, privind restructurarea guvernului, discutiile vor fi finalizate zilele urmatoare, iar luni, pe 15, voi propune Parlamentului noua structura a Guvernului", a anuntat Victor Ponta, dupa sedinta Biroului Permanent National al PSD.

Ponta a mai precizat ca duminica dupa-amiaza va avea loc sedinta Comitetului Executiv National al partidului precum si o intalnire a grupurilor parlamentare, pentru finalizarea structurii noului Executiv si prezentarea propunerilor noilor ministri, astfel ca luni sa poata trimite Parlamentului formula de restructurare, scrie MEDIAFAX.

"Binenteles, si UNPR, PC si PLR isi indeplinesc propriile proceduri iar luni voi cere Parlamentului votul pentru noua structura a Guvernului", a anuntat Ponta.

Premierul Victor Ponta a declarat, saptamana trecuta, ca UNPR, PC si PLR vor avea cate doua portofolii de ministri, el aratand ca nu a discutat cu liderul PLR Calin Popescu Tariceanu care anume vor reveni acestei formatiuni.

El a spus ca PLR va primi categoric portofolii, in conformitate cu principiul de functionare al coalitiei de guvernare.Intrebat daca PLR va primi portofolii, Ponta a raspuns: "Categoric da, iar principiul de functionare al coalitiei il cunoasteti si ramane in vigoare si anume si UNPR si PC si PLR vor avea cate doua portofolii de ministri, dar nu am discutat care anume, pentru ca e total prematur. Intai vrem sa discutam ce facem cu Guvernul in perioada urmatoare, bugetul si dupa aceea o sa discutam de restructutarea Guvernului".

Potrivit unor surse politice, restul portofoliilor in viitoarea structura guvernamentala urmeaza sa revina PSD intr-o forma comasata.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.