Partidul Comunistilor din Republica Moldova (PCRM) si-a exprimat ingrijorarea fata de vizita pe care a efectuat-o la Chisinau Klaus Iohannis, apreciind ca "este inadmisibil ca un reprezentant al puterii dintr-o tara vecina sa se amestece in procesul electoral din Moldova".

PCRM a emis un comunicat de presa in care isi exprima ingrijorarea fata de vizita pe care a intreprins-o vineri la Chisinau presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis. Potrivit comunistilor, "este inadmisibil ca un reprezentant al puterii dintr-o tara vecina sa se amestece in procesul electoral din Moldova". "Este extrem de subreda pozitia exprimata de Klauss Iohannis la Chisinau in legatura cu sustinerea unui partid in randul caruia sunt persoane care au fost demise pentru coruptie. Or, pe primele pozitii in lista de candidati ai PLDM figureaza persoane care au fost declarate corupte chiar si de Curtea Constitutionala din Republica Moldova, a carei componenta este formata din cetateni ai Romaniei", precizeaza comunicatul.

Comunistii sustin ca astfel "poate fi pusa la indoiala pozitia ferma exprimata de Iohannis in campania pentru Cotroceni cu privire la decizia categorica, in caz de castig, de a lupta cu coruptia in tara sa".

"In conditiile in care un presedinte ales isi doreste pentru poporul sau sa fie eliberat de sub dominatia clanurilor oligarhice si a coruptiei ar fi bine ca si vecinilor sai sa le doreasca acelasi lucru. Presedintele ales al Romaniei a decis altfel, sa se implice in treburile interne ale statului vecin prin promovarea, contrar normelor legale si morale, a unor personaje care au dus Moldova la degradare", se mai arata in comunicat.

Totodata, PCRM indeamna autoritatile electorale de la Chisinau "sa nu admita ca in scrutinul parlamentar din 30 noiembrie sa fie prezent factorul extern, indiferent de zona geografica a acestuia si de statut".

Presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a decis sa vina la Chisinau, in prima sa vizita dupa victoria in alegerile prezidentiale, pentru a transmite un mesaj de sustinere pentru Partidul Liberal Democrat, care face parte din familia Partidului Popular European. De asemenea, Klaus Iohannis a avut o intrevedere si cu presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

Citeste si:
A murit primul preşedinte al Republicii Moldova
A murit primul preşedinte al...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.