Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Iohannis, a declarat, joi, ca are "un sprijin foarte larg" din partea cancelarului Germaniei, Angela Merkel, precizand ca a primit si o scrisoare de sustinere din partea acesteia, in 28 octombrie, dar nu a vrut sa o faca publica pana acum.

Iohannis a declarat, la Adevarul Live, ca nu a existat un plan ca Angela Merkel sa vina in Romania si a respins ideea ca aceasta si-ar fi anulat vizita. "Probabil a fost dorinta unui jurnalist de a veni cu o chestiune senzationala. Nu am considerat ca este cazul sa epatam in aceasta zona", a adaugat el.

Intrebat daca este sustinut, totusi, de cancelarul german, Iohannis a declarat: "Categoric ca ma sustine, mi-a si scris aceasta chestiune, ca ma sustine", scrie MEDIAFAX.

Klaus Iohannis a prezentat o scrisoare din partea cancelarului Germaniei, datata 28 octombrie, si a precizat ca nu a vrut "sa epateze cu scrisori de sprijin si cu sprijinul unor politicieni remarcabili".

"Pentru mine a fost o bucurie ca am primit scrisoarea, ma sustine, ma sprijina. Am sprijin foarte larg din partea doamnei Merkel", a mai spus Iohannis.

Scrisoarea Angelei Merkel catre Klaus Iohannis:

"Stimate domnule Johannis,

Am aflat cu bucurie de candidatura dumneavoastra la alegerile prezidentiale din Romania, pe 2 noiembrie. Cetatenii romani regasesc in dumnevoastra o serie de virtuti, care in Europa sunt apreciate in mod deosebit. In calitate de primar al Sibiului ati dovedit competente administrative si un spirit european autentic. Prin aderarea PNL la Partidul Popular European si prin asocierea cu PDL veti construi o forta puternica a clasei mijlocii. Va doresc multa determinare si multa energie si sper sa aveti succes si dumneavoastra si Alianta Crestin-Liberala.

Cu multa prietenie, Angela Merkel" , a scris cancelarul german in scrisoarea trimisa pe adresa sediului PNL si purtand antetul partidului sau, CDU.

Intrebat cum comenteaza faptul ca s-a vehiculat ideea ca beneficiaza de acelasi sprijin ca si Victor Ponta, din partea cancelarului Germaniei, Klaus Iohannis a spus: "Ar fi chiar curios. Sa fim seriosi, si doamna Merkel si eu suntem sefi de partide in cadrul PPE si in PPE ne sprijinim reciproc atunci cand sunt alegeri. Iar, in aceasta relatie, pot sa spun ca exista o nota speciala, pentru ca ne cunoastem personal si nu de acum, ca este campanie electorala, ci de multi ani".

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Klaus Iohannis a declarat ca stie cine a intermediat primirea lui Victor Ponta de catre cancelarul Germaniei, Anglea Merkel. "Stiu si cine a intermediat vizita, nu e cazul sa se laude, ca nu are nicio contributie acolo. Bine ca a fost, bine ca au vorbit. Stiu si ce au vorbit", a declarat Iohannis.

Intrebat de unde stie ce au discutat Victor Ponta si Angela Merkel, Iohannis a spus: "Foarte simplu, pentru ca un politician foarte apropiat de mine a fost acolo". Intrebat daca este vorba despre un politician german, Klaus Iohannis, a raspuns: "Nu conteaza".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.