Presedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, miercuri, intr-o conferinta de presa, un filmulet cu mai multe persoane in fata unei sectii de vot din Alexandria, el sustinand ca este vorba despre apropiati ai ACL, ca acestia dadeau bani unor votanti si ca a facut plangere la Politie.

"Va prezentam un scurt filmulet care surprinde niste cetateni care dau bani unor alegatori care ies din sectia de votare, se vede ca oamenii acestia stiu exact ce au facut si ce sa dea si cum sa dea. Colegii mei din partid i-au identificat pe acesti indivizi care dau bani si sunt cunoscuti ca persoane apropiate celor din ACL. Am facut deja plangere la Politie si am dat toate probele pe care le-am gasit noi", a explicat Dragnea, potrivit MEDIAFAX.

El a spus ca imaginile sunt filmate de camerele de supraveghere de la Primaria Alexandria si ca, din informatiile din judete, sumele date ar fi "undeva in jur de 50 de lei".

Dragnea mai sustine ca primari ai PSD si UNPR, printre care si Nicolae Ontanu, au primit scrisori "otravite" in care se spune ca s-a constituit un grup infractional coordonat de Dragnea cu acesti primari, iar fundatia "Acta Non Verba", face plangeri penale catre DNA, adresata procurorului general Codruta Kovesi.

Dragnea a spus ca este o actiune de intimidare a primarilor PSD-UNPR-PC si ca solicita organele judiciare sa inceapa cercetarile penale pentru identificarea si punerea sub acuzare a "infractorilor din echipa lui Klaus Iohannis".

"In aceste zile primarii PSD si UNPR, ai aliantei, primesc niste scrisori otravite expediate in mod cert de la centrul de campanie, dar nu din Bucuresti, a domnui Iohannis si vorbim de o marsavie absolut ordinara care implica mai multe infractiuni din Codul penal. Primarii nostri primesc in aceasta perioada o asa-zisa copie a unei plangeri penale catre DNA adresata doamnei procuror Codruta Kovesi de catre o fundatie, Acta Non Verba, care nu este inregistrata la indexul persoanelor juridice cu scop sau fara scop patrimonial, fundatii", a afirmat Dragnea.

El a spus ca in opinia juristilor PSD astfel au fost comise mai multe infractiuni din Codul Penal: inducerea in eroare a organelor judiciare - art. 268, fals in materiale si inscrisuri oficiale - art. 320, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals privind identitatea - art. 327, constituirea unui grup infractional organizat.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

"Aceasta actiune este facuta cu scopul de a intimida primarii nostri, reprezentantii aliantei care il sustin pe Victor Ponta in scopul obtinerii unui avantaj electoral pentru domnul Klaus Iohannis. (...) In aceste conditii solicitam organelor judiciare sa inceapa cercetarile penale pentru identificarea si punerea sub acuzare a infractorilor din echipa candidatului Klaus Iohannis", a aratat Dragnea, adaugand ca va colecta aceste scrisori de la primari si le va trimite oficial DNA.

Intrebat ce scrie in aceste scrisori Dragnea a precizat: "Aceste scrisori spun ca s-a constituit un grup infractional bineinteles coordonat de mine cu toti primarii din tara si ne face plangere penala pentru tot ceea ce o sa facem noi in viitor".

El a mai spus ca toate scrisorile au plicuri cu stampila de la Cluj Napoca si ca i-a asigurat pe toti primarii ca e o actiune mizerabila.

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...



Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.