Titus Corlatean a declarat, luni, ca MAE a primit un comunicat de la BEC privind lipsa unui impediment legal privind organizarea de noi sectii de vot, dar a precizat ca acesta nu are forta juridica, prin urmare nu poate incalca legea.

"Problema noilor sectii de votare in strainatate, discutata atat de intens in ultimele zile: dupa hotararea BEC cunoscuta, adoptata seara, in noaptea zilei de marti, martea trecuta si primul comunicat, am fost si noi si opinia publica informati de aparitia, difuzarea unui al doilea comunicat al BEC, in noaptea de vineri spre sambata, la 12:00 noaptea, mai precis la 23:58, am primit la sediul MAE, pe fax, un comunicat si, respectiv, o adresa in care BEC ne comunica «inexistenta unui impediment legal referitor la organizarea de noi sectii de votare in strainatate»", a afirmat Corlatean, adaugand ca dupa primirea celui de-al doilea comunicat al BEC Ministerul Afacerilor Externe a demarat "un proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor sale legale in materie".

Titus Corlatean a anuntat ca, in urma acestei evaluari interne, Ministerul Afacerilor Externe "isi mentine integral pozitia potrivit careia nu exista baza juridica legala pentru suplimentarea la turul doi cu noi sectii de votare in strainatate". "Nici legea, Articolul 54, paragraful 1, dar si alte dispozitii legale importante din legea respectiva, inclusiv proceduri, pasi, termene imperative care au expirat, dar nici hotararea BEC din 4 noiembrie nu permit tragerea acestei concluzii potrivit careia s-ar putea infiinta noi sectii de votare in strainatate", a spus Titus Corlatean, potrivit MEDIAFAX.

Acesta a aratat jurnalistilor cele doua documente discutate, explicand ca in comunicatul BEC se mentioneaza posibilitatea infiintarii de sectii "prin inexistenta acelor impedimente de natura legala", in timp ce hotararea BEC, care are "forta juridica", nu prevede nimic cu privire la inexistenta unui impediment legal si are forta juridica.

Citeste si:
Al doilea tur al alegerilor prezidențiale ar putea avea loc odată...
Al doilea tur al alegerilor...

"Comunicatul, care este un comunicat de presa, face aceasta mentiune, comunicat care nu are forta juridica. In consecinta, ca ministru, am obligatia sa asigur, impreuna cu echipa Ministerului Afacerilor Externe, respectarea legalitatii, dar si prezervarea imaginii si prestigiului institutiei, Ministerul Afacerilor Externe", a mai spus Titus Corlatean, explicand motivele pentru care si-a depus demisia.

Citeste si: Titus Corlatean a DEMISIONAT din functia de ministru de Externe


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.