Presedintele Traian Basescu a declarat, sambata, ca se impune demisia ministrului de Externe, Titus Corlatean, ca urmare a dezinformarii lansate de ministru in spatiul public, dupa care este ilegala organizarea de noi sectii de votare in strainatate.

"Presedintele Traian Basescu a luat nota de dezinformarea pe care ministrul Afacerilor Externe, domnul Titus Corlatean, a lansat-o in spatiul public prin declaratia de presa de vineri, 7 noiembrie a.c., in care a afirmat ca legal nu poate mari numarul de sectii de votare din strainatate, desi BEC a dat o astfel de aprobare prin Hotararea nr. 4H/4.11.2014 publicata ca atare in Monitorul Oficial", se mentioneaza intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, "in conditiile in care ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean a dezinformat intr-o declaratie de presa, dorind in acest fel sa impiedice dreptul constitutional al cetatenilor romani din strainatate de a vota, presedintele Traian Basescu considera ca se impune demiterea imediata a acestuia".

"De asemenea, presedinte Traian Basescu considera necesar luarea masurilor care se impun pentru ca toti romanii aflati in strainatate sa poata vota", se mai arata in comunicat.

Basescu a mai cerut demisia ministrilor Corlasean si Stanoevici pe 2 noiembrie, din cauza organizarii defectuoase a alegerilor in sectiile de votare din strainatate.

MAE a anuntat, sambata, ca se afla " intr-un proces de evaluare, privind atributiile ce ii revin in baza legii 370/2004 si a hotararilor BEC", dupa ce BEC a tinut sa precizeze ca nu exista impedimente legale pentru organizarea unor noi sectii de votare in strainatate.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean a fost intrebat, vineri, despre suplimentarea sectiilor de votare in strainatate, sustinand ca BEC a adoptat o hotarare "care nu confirma existenta unei baze juridice, potrivit legii (...) si nu permite infiintarea de noi sectii".

Citeste si: Solidaritate cu romanii din diaspora! Mii de oameni din toata tara au iesit in strada


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.