Conducerea PMP va avea, vineri, incepand cu ora 16.00, o sedinta la Snagov, pentru a discuta pozitia partidului fata de turul II al prezidentialelor, a declarat secretarul executiv al PMP Vasile Gherasim.

Vasile Gherasim a precizat ca, dupa parerea lui, PMP sustine dreapta in orice varianta, insa problema apare odata cu anuntul lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidentiale, ca nu va negocia cu nimeni. "Parerea mea este ca noi sustinem dreapta in orice varianta, insa, in conditiile in care Klaus Iohannis apare la televizor si spune ca nu negociaza cu nimeni, nu putem sa intram cu forta in casa omului. In aceste conditii, vom discuta ce atitudine politica sa avem atunci cand cel care ar trebui sa fie partener iti spune «nu veni la mine ca e poarta incuiata»", a adaugat Vasile Gherasim, pentru MEDIAFAX.

El a spus ca, din experienta lui politica, nu a mai intalnit asa ceva, ca un lider politic sa nu considere negocierea drept o tehnica si practica politica moderna. "In experienta mea, eu nu am intalnit asa ceva, ca un lider sa nu considere negocierea si compromisul drept tehnica si practica politica moderna", a mentionat Gherasim.

El a precizat ca la Snagov se va reuni conducerea partidului de la nivelul judetelor pana la nivelul central, intr-o sedinta a Consiliului National al PMP, la care se va face si o analiza a rezultatelor obtinute de partid in primul tur al alegerilor prezidentiale.

Candidatul PMP, Elena Udrea, a obtinut la alegerile din 2 noiembrie 5,20% din voturi.

Liderul PMP Elena Udrea a declarat, luni seara, ca nu va negocia nimic pentru turul II al prezidentialelor, dar PMP ar putea avea in perioada urmatoare un punct de vedere legat de candidatii ramasi in competitie.

"Nu vom negocia nimic. Nu am intrat in competitia aceasta pentru a negocia ceva in turul doi. Eu nu cred ca electoratul este unul de buzunar pe care-l iei si-l muti asa cum vrei tu. Le multumesc oamenilor care au votat cu mine si, din respect pentru ei, nu cred ca un electoral se poate negocia si nici nu intentionez sa fac lucrul acesta, dar as putea avea o opinie, PMP ar putea avea un punct de vedere legat de candidatii ramasi in competitie, insa daca se va intampla asa vom stabili in perioada urmatoare", a precizat Elena Udrea.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Ea a prezentat atunci deciziile luate luni dupa o sedinta a conducerii PMP. "Am stabilit ca discutiile despre ce vom face intre cele doua tururi sa le avem in zilele urmatoare si vom avea o decizie in ceea ce priveste pozitia PMP fata de cei doi candidati ramasi in competitie pana la sfarsitul acestei saptamani", a adaugat Udrea.

Ea a mai aratat ca pana acum toata lumea spunea ca nu are nevoie de voturile candidatului Elena Udrea si ca "nu vrea sa se asocieze cu Traian Basescu". "Deci eu iau act ca ultima data cam asta era pozitia contracandidatilor mei care au ramas in competitie, nu stiu daca s-a schimbat ceva in


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.