Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune ca Uniunea va decide joi, in sedinta Consiliului Permanent care va avea loc la Cluj-Napoca, pe cine va sustine in turul al doilea al alegerilor prezidentiale.

Kelemen Hunor a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca decizia "depinde de foarte multe analize si de foarte multe date".

"Eu nu am facut nicio declaratie referitoare la sustinerea unui candidat in turul al doilea, noi vom decide abia joi. Vom avea o discutie in cadrul presedintiei UDMR, conducerea restransa a Uniunii, apoi in Consiliul Permanent, la Cluj, si vom lua o decizie pe cine sustinem, care depinde de foarte multe analize si de foarte multe date. Vom lua joi o decizie. S-ar putea sa il sustinem pe Ponta, s-ar putea sa nu luam o astfel de decizie. Pana nu exista o sedinta, eu singur nu iau decizii de aceasta natura si nu am luat o astfel de decizie", a spus Kelemen.

Pe de alta parte, potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de UDMR si semnat de secretarul general al Uniunii, Kovacs Peter, o organizatie care reprezinta interesele unei minoritati "nu isi poate permite sa adopte o astfel de decizie privind sustinerea unui candidat in turul al doilea bazandu-se pe sentimente". "Mai intai trebuie sa analizam posibilitatile, respectiv oferta electorala a celor doi candidati, dupa care putem lua o decizie absolut rationala", a subliniat secretarul general al Uniunii.

Kovacs Peter a mentionat ca UDMR se delimiteaza de unele informatii aparute, luni, in presa legate de faptul ca Uniunea a decis deja pe cine va sprijini in turul al doilea de scrutin. "In mass-media au aparut pe parcursul zilei unele informatii potrivit carora UDMR luase deja o decizie in acest sens. Ne delimitam de aceste tipuri de informatii si subliniem, totodata, ca joi vom lua o decizie privind aceasta chestiune, cand se va reuni Consiliul Permanent al Uniunii", a conchis Kovacs Peter.

La randul sau, presedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, cu privire la turul al doilea al prezidentialelor, ca pe reprezentantii UDMR ”nu ii intereseaza stanga sau dreapta, nu sunt indragostiti nici de blonda, nici de bruneta”, si ca nu au iluzii, ci doar principii si deziderate.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

”Trebuie sa fie foarte clar: pe noi nu ne-a interesat si nu ne intereseaza stanga sau dreapta, noi nu suntem indragostiti nici de blonda, nici de bruneta. Noi avem doua teluri majore: largirea sferei drepturilor minoritatilor, incluzand autonomia Tinutului Secuiesc, si dezvoltarea localitatilor si a Tinutului Secuiesc, unde traim. Deci, acel candidat, acel partid politic romanesc care este cel mai aproape de a rezolva aceste probleme pentru noi, cu acel partid mergem inainte. Nu suntem indragostiti, nu avem iluzii, ci noi avem cateva principii si, desigur, cateva deziderate", a afirmat Tamas Sandor.

Conform rezultatelor partiale anuntate, luni, de BEC, dupa centralizarea a 98,30% din procesele verbale, candidatul UDMR la prezidentiale, Kelemen Hunor, a obtinut 327.918 de voturi (3,50%). Rezultatele furnizate de birourile electorale judetene arata ca liderul UDMR, Kelemen Hunor, a castigat alegerile in judetele Covasna si Harghita, unde a obtinut 50,41% din voturi, respectiv 62,97% din voturi.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.