Consiliul Superior al Magistraturii a decis sa sesizeze Inspectia Judiciara, pentru verificari legate de fotografiile facute publice joi in care apar Elena Udrea si sefa DIICOT, Alina Bica, au declarat oficiali ai institutiei.

Conducerea CSM a transmis sesizarea vineri dimineata, urmand ca inspectorii judiciari sa faca verificari si sa intocmeasca un raport cu concluziile cauzei, care va fi analizat intr-o sedinta a plenului Consiliului. CSM a precizat, intr-un comunicat de presa, ca Inspectia Judiciara a fost sesizata in acest caz pentru a face verificari atat in cazul cererii procurorului sef Alina Bica de aparare a reputatiei profesionale, cat si raportat la o posibila incalcare a Codului deontologic al judecatorilor si procurorilor.

"Astazi, 31 octombrie 2014, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii unor verificari, atat privind cererea de aparare a reputatiei profesionale, formulata de doamna procuror Alina Mihaela Bica, cat si prin raportare la Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor, ca urmare a aspectelor mediatizate in legatura cu deplasarea la Paris, in luna februarie 2014, a doamnei Alina Mihaela Bica, procuror-sef al DIICOT", se arata in comunicatul CSM, potrivit MEDIAFAX.

Posibilitatea sesizarii Inspectiei Judiciare a fost luata in discutie de CSM joi, dupa ce fotografii cu Elena Udrea, sefa DIICOT, Alina Bica si cu fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii Anamaria Topoliceanu au fost difuzate pe un blog intitulat "Joscenzura2014", aceasta fiind, de altfel, unica postare de pe acest blog. De asemenea, pe blog au fost publicat si facturi din timpul sederii la Paris. Dupa ce presa a preluat imaginile, contul de pe wordpress.com a fost sters.

Sefa DIICOT, Alina Bica, a cerut Consiliului Superior al Magistraturii sa faca, prin Inspectia Judiciara, verificari privind imaginile aparute pe internet in care apare alaturi de Elena Udrea, precizand ca nu comenteaza aspecte ce tin de viata privata, din timpul unui concediu de odihna.

"Procurorul sef al DIICOT, Alina Mihaela Bica, intelege sa nu comenteze in spatiul public aspecte care tin de viata privata, desfasurate in cadrul efectuarii unui concediu de odihna. De altfel, procurorul sef al DIICOT a solicitat astazi (joi - n.r.) Consiliului Superior al Magistraturii sa declanseze, de indata, - prin Inspectia Judiciara a CSM - verificari privind imaginile difuzate de site-ul www.Joscenzura2014.wordpress.com, preluate de mai multe posturi de televiziune in data de 30.10.2014, precum si comentariile efectuate in spatiul public cu acest prilej, de natura a aduce atingere reputatiei profesionale", se arata intr-un comunicat remis de Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.

Citeste si:
Theo Rose, fotografii de colecție în a opta lună de sarcină: „Am...
Theo Rose, fotografii de...

Elena Udrea a declarat, joi, dupa publicarea unor fotografii cu ea, cu Alina Bica si cu Anamaria Topoliceanu, la cumparaturi la Paris, ca este vorba despre un filaj al serviciilor secrete, precizand ca va da in judecata hotelul care a furnizat notele de plata. Udrea a spus ca fotografiile aparute sunt facute profesionist si ca este vorba despre o actiune de filaj. Ea a precizat ca vizita ei la Paris a fost in weekend-ul de Valentine's Day, in 2014, iar Alina Bica urma sa participe la o actiune la Haga, unde a si plecat ulterior cu trenul.

Ea a mai acuzat faptul ca facturile referitoare la cazarea si masa ei la Paris au fost furnizate pe 29 septembrie, dupa intrarea ei in cursa prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.