Camera Deputatilor a aprobat, luni, cererea de incepere a urmaririi penale a deputatului Valerian Vreme, fiind inregistrate 153 de voturi "pentru" si 110 "impotriva".

Deputatul Ion Ciolacu, secretar al Camerei, a anuntat, in plen, ca, din cele 263 de voturi valabil exprimate, 153 au fost "pentru" si 110 "impotriva". El a precizat ca se constata adoptarea hoararii privind cererea de inceperea a umaririi penale a lui Valerian Vreme, majoritatea deputatilor prezenti votand "pentru".

Votul a fost secret, cu bile, scrie MEDIAFAX.

Fostul ministru al Comunicatiilor Valerian Vreme a declarat, in plenul Camerei Deputatilor, la dezbaterea cererii de incuviintare a inceperii urmaririi sale penale, ca el nu a savarsit "vreo fapta nelegala" si ca imaginea sa a fost deja afectata de "acuze nemeritate".

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat ca procurorul general Tiberiu Nitu, in baza dispozitiilor articolului 109 alineatul 2 din Constitutie, a articolelor 12 si 19 din Legea 115/1999 si ale Deciziei Curtii Constitutionale nr. 270 din 10 martie 2008, a transmis ministrului Justitiei referatul Directiei Nationale Anticoruptie prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; deputatul Valerian Vreme - pentru abuz in serviciu; senatorul Petru Serban Mihailescu - pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani.
Procurorul general Tiberiu Nitu a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis presedintelui Traian Basescu referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: Adriana Ticau, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Mihai Nicolae Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Citeste si:
Inna, primele declarații despre cererea în căsătorie. Cum au...
Inna, primele declarații...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.