Premierul Victor Ponta a spus, joi, raspunzand unei intrebari privind Lukoil, ca "o companie nu pleaca din tara ca este nervos presedintele la ora trei".

Ponta a fost intrebat daca Guvernul are o strategie pentru situatia in care Lukoil va parasi Romania, asa cum "ameninta".

"Exista institutii ale acestui stat care trebuie sa vada in orice situatie si pentru orice fel de companie care are o incarcatura strategica ce masuri legale si constitutionale putem sa luam. Dar, va rog frumos, o companie nu pleaca din tara ca e nervos presedintele la ora trei. Haideti sa tratam lucrurile cu intelepciune si sa ne gandim la buna functionare a statului", a raspuns Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El a aratat ca a discutat deja cu institutiile statului care au atributii in domeniu.

"Am facut deja discutii cu institutiile statului in asa fel incat sa fim pregatiti. Daca exista amenintari la adresa sigurantei energetice sau a unor interese strategice ale Romaniei, evident ca aceste lucruri ne vor duce la anumite decizii", a precizat Ponta.

Basescu, despre Lukoil: Daca vrea legile de la Moscova, se duce acolo!

El a spus ca ar fi neserios sa-i raspunda presedintelui Traian Basescu pe aceasta tema doar ca sa polemizeze cu acesta.

"Faptul ca din cand in cand, alaturi de atacul la adresa magistratilor, a pensionarilor, a jurnalistilor si nu mai stiu pe cine a atacat domnul presedinte azi, ca a fost o lista lunga, sa ne apucam sa raspundem doar ca sa facem polemica ar fi neserios din partea mea", a spus Ponta.

Intrebat in ce conditii Guvernul poate prelua rafinaria Lukoil, premierul a aratat ca Romania este o tara democratica, care respecta Constitutia. "Eu vreau sa spun ca toate sunt companii romanesti, indiferent de capitalul pe care il au. Si OMV Petrom este o companie romaneasca, chiar daca are capital majoritar austriac. Tot companie romaneasca este. Deci toate companiile romanesti care activeaza pe teritoriul tarii trebuie sa-si respecte obligatiile legale, sa plateasca taxe, impozite. Sper ca acest lucru si tot ce tine de Guvern sa se desfasoare in continuare", a aratat Ponta.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.