CSM s-a sesizat in privinta declaratiilor premierului Victor Ponta legate de dosarul Lukoil si de sechestrul pus asupra unor bunuri ale companiei si va hotari, in sedinta de joi, daca va cere Inspectiei Judiciare referitor la o eventuala afectare a independentei procurorului de caz.

"Avand in vedere solicitarile unor reprezentanti ai mass media cu privire la pozitia Consiliului Superior al Magistraturii fata de declaratiile publice ale Premierului Romaniei din data de 6 octombrie 2014, Biroul de Informare Publica si Relatii cu Mass Media este abilitat sa aduca la cunostinta publicului faptul ca aceste aspecte vor fi puse in discutie in sedinta Plenului CSM din data de 9 octombrie 2014, urmand a se lua o hotarare cu privire la necesitatea sesizarii Inspectiei Judiciare asupra unei eventuale atingeri adusa independentei procurorului de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti in efectuarea urmaririi penale in dosarul Lukoil", informeaza Consiliul Superior al Magistraturii, intr-un comunicat de marti, scrie MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, despre dosarul Lukoil, ca procurorul este suveran si independent in cercetarea cazului, insa Guvernul spera intr-o solutie legala care sa permita sanctionarea prsoanelor vinovate si recuperarea prejudiciului, dar si continuarea normala a activitatii si plata salariilor catre angajati.

Ponta a facut referire si la sechestrul asupra unor bunuri ale companiei, comentand: "Banuiesc ca cei care au comis fapte penale nu fugeau cu conductele in Rusia sau nu stiu unde si nici rafinaria nu o mutau maine din Romania".

"Imi exprim speranta ca, fara a interfera in niciun fel in activitatea suverana si independenta a procurorului, sa avem grija ca e vorba de 3.500 oameni si de niste interese economice de functionare a altor companii extrem de importante si sper doar in intelepciunea si responsabilitatea celor care ancheteaza de a gasi solutia legala. Totusi, aici nu e vorba ca am prins pe cineva furand o masina si indisponibilizam masina, aici sa indisponibilizezi conducte...banuiesc ca cei care au comis fapte penale nu fugeau cu conductele in Rusia sau nu stiu unde si nici rafinaria nu o mutau maine din Romania. Dar justitia este independenta isi face datoria si banuiesc ca, daca se intampla ceva rau, cei 3.500 de oameni o sa vina la mine, ca asa e cu justitia. Eu doar sper si ne dorim sa se gaseasca solutia legala prin care, pe de-o parte, sa fie sanctionati cei vinovati, sa se recupereze prejudiciul fara sa aruncam in aer acea chestie cu "Fiat Justitia Pereat Mundi" ("Sa se faca dreptate chiar daca moare lumea"-n.r.)...eu sper sa fie doar cu "Fiat Justitia", fara sa piara si lumea numai din asta", a spus premierul.

Citeste si:
Ponta: „Nu mi-am închipuit că o să stau acasă să mă întreţină nevasta”
Ponta, despre viața după...

Sechestrul pe conturile bancare si stocurile comerciale de produse ale Petrotel-Lukoil, dispuse ca masuri asiguratorii zilele trecute, au fost ridicate, a anuntat marti compania, precizand ca rafinaria incepe procedurile de pregatire pentru pornirea normala a instalatiilor tehnologice.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.