Premierul Victor Ponta a fost intrebat, sambata, la Brasov, daca crede ca Traian Basescu are informatii privind o posibila schimbare a calitatii sale in dosarul Microsoft, seful Guvernului raspunzand: "Presedintele nu mai are de mult informatii serioase" si adaugand ca nu se simte amenintat.

Intrebat in legatura cu acuzatiile aduse de seful statului la adresa sa in dosarul Microsoft, premierul Ponta a spus ca s-a obisnuit cu acuzatiile din partea lui Traian Basescu si ca el considera important sa vorbeasca despre ce va face daca va fi ales presedinte.

"De ce nu m-a acuzat pana acum Traian Basescu, mai e ceva? (...) Am invatat de la domnul Basescu ce sa nu fac daca ajung presedinte", a spus Ponta. De asemenea, intrebat daca crede ca seful statului are informatii privind o posibila schimbare a calitatii sale in dosarul "Microsoft", Ponta a raspuns: "Cred ca presedintele nu mai are de mult informatii serioase".

Chestionat daca se simte amenintat, premierul a raspuns negativ, adaugand: "Cum sa ma ameninte pe mine Basescu?", scrie MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a anuntat, vineri, ca a cerut MJ si l-a informat pe procurorul general in legatura cu solicitarea facuta de incepere a urmaririi penale fata de fostii ministri Adriana Ticau, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu, Gabriel Sandu si Daniel Funeriu in dosarul Microsoft.

"Vreau sa fac urmatoarea precizare: acesti oameni nu au nicio calitate in acest moment. Doar in urma continuarii anchetei procurorii pot sa le dea o calitate sau alta, pot sa ii scoata de sub urmarire penala. Altfel spus, in acest moment niciunul din cei cinci nu are nicio calitate; este exact formularea pe care a folosit-o DNA atunci cand a fost vorba de domnul Victor Ponta. Deci sunt egali ca si situatie. Ei nu au fost trimisi cu nicio calitate. Calitatea pe care le-o vor da eventual procurorii este ulterioara solicitarii mele de incepere a urmaririi penale. Deci nu au nicio calitate, sunt egali cu Victor Ponta in acest moment. Ramane de vazut daca li se vor mentine calitatile celor cinci la fel ca a lui Victor Ponta sau Victor Ponta va dobandi vreo alta calitate mai tarziu. Deci din punctul meu de vedere ancheta poate sa continue si cred ca orice intarziere a Parlamentului este daunatoare pentru credibilitatea Parlamentului Romaniei", a spus Basescu.

Citeste si:
Traian Băsescu a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti
Traian Băsescu a fost...

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, marti, ca procurorul general Tiberiu Nitu a transmis ministrului Justitiei referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: senatorul Ecaterina Andronescu - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; deputatul Valerian Vreme - pentru abuz in serviciu; senatorul Petru Serban Mihailescu - pentru instigare la abuz in serviciu, trafic de influenta si spalare de bani.

Procurorul general a transmis Parlamentului European referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de europarlamentarul Dan Nica, suspectat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Citeste si:
Percheziții DNA la Ministerul Finanțelor. Biroul unui șef din...
Percheziții DNA la Ministerul...

De asemenea, procurorul general al PICCJ a transmis presedintelui Traian Basescu referatul DNA prin care se solicita declansarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de: Adriana Ticau, fost ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Daniel Funeriu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu; Alexandru Athanasiu, fost ministru al Educatiei si Cercetarii - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani; Mihai Nicolae Tanasescu, fost ministru al Finantelor Publice - pentru abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani.

Citeste si:
Dosar de corupție în vămi. Polițiști de frontieră, suspecți că au...
Dosar de corupție în vămi....

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.