Liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, George Scutaru, afirma ca declaratiile "deosebit de dure" ale subsecretarului de Stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, referitoare la comportamentul unor lideri din Europa Centrala reprezinta o palma data guvernarii Ponta.

"Declaratiile deosebit de dure ale doamnei Victoria Nuland, Asistent al Secretarului de Stat pentru Eurasia, referitoare la comportamentul unor lideri din Europa Centrala, care promoveaza atacurile la adresa societatii civile, stirbesc independenta presei, ignora Parlamentul si incurajeaza coruptia, reprezinta o palma data guvernarii Ponta. Iata ca la o saptamana de la intalnirea pe care liderul PSD a avut-o cu Victoria Nuland la New York, vizita din SUA fiind prezentata de propaganda lui Ponta drept un mare succes al noului ,«geniu din Carpati», premierul Ponta primeste o adevarata palma de la inaltul demnitar american", se arata intr-un comunicat, scrie MEDIAFAX.

Potrivit lui Scutaru, guvernarea prin ordonante de urgenta si ignorarea Parlamentului, dar mai ales protejarea coruptilor din propriul partid, sunt adevaratele realizari ale lui Victor Ponta, din cauza caruia imaginea Romaniei are de suferit pe plan international.

"Afirmatiile grave ale diplomatului american arata cate parale face in mod real Ponta in SUA, comportamentul sau duplicitar fiind o rusine pentru Romania. Domnule Ponta, cereti, in calitate de lider al PSD si al coalitiei majoritare, convocarea Parlamentului pentru ca deputatii si senatorii sa poata aviza inceperea urmaririi penale pentru fostii ministri PSD implicati in scandalul de coruptie «Microsoft Romania». Nu va mai aparati coruptii din PSD. Puneti in dezbaterea Camerei Deputatilor legea amnistiei si gratierii pentru a fi respins definitiv acest proiect pagubos pentru imaginea tarii si buna functionare a statului de drept. Aveti curajul sa dezbateti in Senat OUG 55, ordonanta traseismului politic, nu o mai dositi prin sertare", se mai arata in comunicat.

Scutaru precizeaza ca premierul ar arata, astfel, ca nu minte cand vorbeste despre libertatea justitiei si apararea statului de drept, ca nu fraudeaza alegerile prezidentiale. "In lipsa unor asemenea demersuri concrete in Parlament, unde detineti o majoritate consistenta, dovediti ca de fapt singura preocupare sincera pe care o aveti este protejarea baronilor rosii certati cu legea si eliberarea din inchisoare a lui Voiculescu si Duicu", mai afirma liderul grupului PNL din Camera Deputatilor.

Citeste si: Nuland, atac DUR la adresa liderilor central-europeni: Protejati oficialii corupti!

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.