Klaus Iohannis spune, despre judecarea dosarului de incompatiblitate ce il vizeaza, ca se bucura de faptul ca se fixeaza un termen rapid pentru a rezolva "o tema care e in mod fals folosita" de catre contracandidatii sai la prezidentiale, el subliniind ca orice decizie a justitiei trebuie respectata

"Ma bucur ca se doreste fixarea unui termen rapid pentru a rezolva o tema care este in mod fals folosita de catre contracandidatii mei la alegerile prezidentiale. Imi exprim speranta ca, odata cu clarificarea acestui subiect, campania electorala sa nu mai fie viciata prin folosirea unor astfel de atacuri", se arata intr-o declaratie a presedintelui PNL, Klaus Iohannis, scrie MEDIAFAX.

Iohannis mentioneaza ca, din respect pentru cei peste doua milioane doua sute de romani si familiile lor care au ales sa il sprijine in aceasta campanie electorala, semnand pentru candidatura sa, considera ca este nevoie din partea Inaltei Curti de Casatie si Justitie de o solutie cat mai rapida la aceasta speta.

"Am toata increderea in justitia din Romania, iar orice decizie a justitiei trebuie respectata. Ca si pana acum, voi raspunde cu promptitudine la orice apel sau solicitare a instantei de judecata", mai declara Iohannis.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a stabilit primul termen, in 25 septembrie, in dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, in care Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul Agentiei Nationale de Integritate, instanta suprema urmand sa dea o decizie definitiva.

In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in stare de incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale.

In septembrie 2013, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dupa ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestatia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata ca se afla in incompatibilitate si a dispus anularea raportului de evaluare. Recursul urmeaza sa fie judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Citeste si:
Alegeri România 2024. Când ar putea avea loc cele patru tipuri de...
Alegeri România 2024. Când ar...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.