Fostul director al SIE Teodor Melescanu si-a depus, marti, la BEC, candidatura pentru alegerile prezidentiale din noiembrie, spunand ca face acest pas cu multa incredere.

"Fac acest pas cu multa incredere, este un pas de maturitate dupa o viata pe care mi-am dedicat-o tarii mele", a declarat Teodor Melescanu, dupa depunerea dosarului de candidatura, care cuprinde aproape 400.000 de semnaturi de sustinere, scrie MEDIAFAX.

Teodor Melescanu si-a depus candidatura ca independent pentru alegerile prezidentiale, fiind sustinut de Partidul Dreptatii Sociale si o serie de organizatii ale societatii civile. El a spus ca presedintele este reprezentantul tuturor romanilor, si de dreapta si de stanga, si ca se bazeaza, la vot, "pe marea majoritate a populatiei Romaniei, majoritatea tacuta, cei 40%, cel putin din estimari, care nu vin la vot, pe cei 30% care nu sunt inca hotarati si care, impreuna, fac 70% din electorat".

Melescanu a subliniat ca pozitia de sef al statului este una de reprezentare a intereselor tuturor cetatenilor.

"Voi depune toata energia mea si toate eforturile pentru ca Romania sa revina intr-o stare de normalitate prin legalitate", a afirmat Melescanu. El a spus ca, intr-o stare de normalitate, institutiile trebuie sa functioneze, Parlamentul cu Guvernul, cu presedintele sa colaboreze in interesul cetatenilor, iar acest lucru sa se faca pe baza prevederilor legale, nu prin decizii sau acte de vointa ale unei persoane.

"Trebuie sa traim intr-o tara normala, in care sa nu fim ocupati numai cum sa ne omoram unul pe celalalt, ci ce putem face impreuna pentru aceasta tara", a declarat Melescanu.

Teodor Melescanu a mentionat ca a depus la BEC aproximativ 400.000 de semnaturi, care au fost stranse de Partidul Dreptatii Sociale, Fundatia pentru Democratie prin Drept si de foarte multi tineri care nu sunt inregimentati politic si care s-au organizat sa faca acest lucru pe Facebook si alte retele de socializare.

Citeste si:
Biden vrea să candideze pentru al doilea mandat în 2024
Biden vrea să candideze...

Melescanu a demisionat luni din functia de director al SIE.

Marti este ultima zi in care se pot depune candidaturi la BEC pentru alegerile prezidentiale din noiembrie.

Citeste si: Melescanu a demisionat din fruntea SIE! Va candida la prezidentiale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.