Premierul Ponta a facut un apel catre toti europarlamentarii romani, indiferent de partid, sa o sprijine pe Corina Cretu la audierile din Parlamentul European pentru functia de comisar european si a cerut liderilor opozitiei sa retraga scrisoarea de contestare adresata presedintelui ales al CE.

Ponta a anuntat ca saptamana viitoarea va avea loc audierea Corinei Cretu in Parlamentul Romaniei si a subliniat ca audierea din Parlamentul European va fi mai dificila decat cea din legislativul roman.

"Vreau sa fac un apel public catre toti europarlamentarii romani, indiferent de familia politica din care fac parte, socialisti, PPE sau ALDE, sa considere ca este vorba despre comisarul Romaniei, este vorba despre un portofoliu acordat tarii noastre si sa sprijine acest demers", a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta, potrivit MEDIAFAX.

El si-a exprimat speranta ca liderii opozitiei vor retrage totodata scrisoarea de contestare a nominalizarii Corinei Cretu, pe care au adresat-o presedintelui ales al Comisie Europene, Jean-Claude Juncker.

"Imi exprim speranta ca domnii presedinti, domnul Blaga si domnul presedinte Iohannis, sa retraga acea scrisoare prin care contestau numirea comisarului roman. Cred ca ar fi un gest, pana la urma, de responsabilitate politica si de intelegere a faptului ca putem sa fim altfel decat am fost pana acum, putem sa punem ceea ce e important pentru Romania inaintea intereselor de partid", a mai spus Ponta.

Liderii ACL Vasile Blaga si Klaus Iohannis au trimis, saptamana trecuta, o scrisoare presedintelui ales al CE, Jean-Claude Juncker, si liderului PPE, Joseph Daul, in care aratau ca nominalizarea Corinei Cretu pentru functia de comisar european s-a facut prin incalcarea legii, intrucat aceasta nu a fost audiata in Parlamentul roman.

Comisia Europeana a prezentat oficial, miercuri, componenta Executivului european propus de Jean Claude Juncker, in care Corina Cretu este comisar european pentru Politica Regionala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.