Comisia Europeana a prezentat oficial componenta Executivului european propus de Jean Claude Juncker, in care Corina Cretu este comisar european pentru Politica Regionala.

UPDATE: Corina Cretu se declara onorata de aceasta nominalizare si spune ca este pregatita sa isi asume responsabilitatea portofoliului.

”Ma onoreaza desemnarea Presedintelui Comisiei Europene, domnul Jean-Claude Juncker, in functia de Comisar European, ca si sustinerea Guvernului Romaniei. Dezvoltarea Regionala este cea mai importanta politica de investitii din Europa si ma bucur foarte mult ca Romania a primit un portofoliu atat de important, demonstrand, inca o data, increderea de care se bucura tara noastra la Bruxelles. Sunt pregatita sa imi asum responsabilitatea acestui portofoliu”, scrie Corina Cretu pe pagina sa de Facebook.

UPDATE: Francezul Pierre Moscovici a fost numit comisar european pentru Afaceri Economice, Taxare si Uniunea Vamala, britanicul Jonathan Hill a primit portofoliul Serviciilor Financiare, Stabilitatii Financiare si Pietelor de Capital, iar germanul Gunther Oettinger se va ocupa de Economia digitala si Societate.

Olandezul Frans Timmermans a fost desemnat prim-vicepresedinte responsabil cu Reglementarea, Relatiile Interinstitutionale, Statul de drept si Carta Drepturilor Fundamentale.

Candidata desemnata de Bulgaria, Kristalina Gheorghieva, va fi vicepresedinte pentru Buget si Resurse Umane.

Comisarul desemnat de Spania, Miguel Arias Cañete, va fi responsabil cu Actiunea Climatica si Energia, suedeza Cecilia Malmström va fi responsabila de Comert, iar daneza Margrethe Vestager se va ocupa de Concurenta.

Italianca Federica Mogherini va fi vicepresedinte si Inalt Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe si Politica de Securitate.

Corina Cretu este o politiciana romana, membra a Partidul Social Democrat.

Intre anii 1992-1996 si 2000 - 2004 a fost consilier prezidential si purtator de cuvant al presedintelui Romaniei, Ion Iliescu. A fost membru in Comisia pentru Politica Externa a Senatului Romaniei si membru titular in Adunarea Parlamentara a OSCE. A fost aleasa eurodeputat la alegerile din 2007, la cele din 2009 si la alegerile din 2014, cand a fost pe primul loc pe lista de candidati ai Aliantei PSD-UNPR-PC.[1] Este vicepresedinte al Parlamentului European.
Citeste si:
Predoiu: Întâlniri la Bruxelles cu vicepreședintele CE și comisarul...
Predoiu: Întâlniri la...

Intre 21 aprilie 2005 - 10 decembrie 2006 in urma Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat, Corina Cretu a fost aleasa in functia de vicepresedinte al partidului. Din 27 iunie 2005 pana la 1 ianuarie 2007, data la care a devenit europarlamentar, a fost membru in delegatia de observatori ai Romaniei la Parlamentul European.

Ca europarlamentar, Corina Cretu a fost membra in urmatoarele comisii si delegatii: Comisia pentru ocuparea fortei de munca si afaceri sociale, Delegatia parlamentara pentru relatiile cu Statele Unite si Delegatia parlamentara pentru relatiile cu Republica Moldova.

Totodata, intre 2009 si 2014 a detinut functia de Vicepresedinte al Comisiei pentru Dezvoltare.

CITESTE SIZgonea: Corina Cretu este noul comisar pentru Politici regionale


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.