Monica Macovei, care si-a anuntat candidatura independenta la Presedintie, a declarat, marti, ca pleaca din PDL.

Macovei a facut acest anunt intr-o conferinta de presa.

"Multe decizii ale PDL au indus confuzie in PDL. Nu am inteles de ce nu poate avea propriul candidat la prezidentiale", a mai declarat Monica Macovei, in opinia careia Klaus Iohannis nu a dovedit ca reprezinta dreapta, ca apara staul de drept si vrea anticoruptie, scrie MEDIAFAX.

"Nu ma inscriu in niciun alt partid politic. Voi candida independent pentru functia de presedinte al Romaniei pentru ca sunt convinsa ca romanii merita un presedinte al lor", a declarat Monica Macovei.

"Astazi demisionez din PDL, nu este un gest pripit. Am reflectat la aceasta decizie, ce se intampla astazi in PDL este gresit si din acest motiv am decis sa demisionez", a afirmat Monica Macovei.

Ea a spus ca PDL s-a trezit cu un candidat care nu este al PDL si nu a prezentat o viziune pentru Romania, nu stie unde sa duca Romania, nu a avut niciodata ca prioritate statul de drept si nu s-a pronuntat pentru sustinerea luptei anticoruptie.

"In ultimii ani, domnul Iohannis a facut intelegeri atat cu Ponta, cat si cu Voiculescu, cu totii stim ca este numit premierul Grivco, cel propus de Ponta si Voiculescu pentru a fi premier al Romaniei, asta nu ne arata ca crede in statul de drept si in lupta anticoruptie", a afirmat Macovei. Ea a mai spus ca multi membri ai PDL au intrebat-o de ce li se impune un candidat care a fost impotriva PDL cand se incalca statul de drept si a aratat ca si ea si-a pus aceasta intrebare si nu a gasit un raspuns.

Macovei a mai spus ca si ea este o adepta a unitatii dreptei, dar numai dupa ce PNL va clarifica de ce in ”martea neagra” a votat pentru superimunitate, de ce a votat pentru reducerea atributiilor Curtii Constitutionale in 2012.

Monica Macovei a mai spus ca dintre toti candidatii ea este singura care poate mentine relatia Romaniei cu vestul, cu Statele Unite si cu NATO: "Un presedinte independent prezinta garantia ca Romania merge spre vest, ca Romania ramane in NATO si ca modelele politice nu sunt in China si nici Rusia, cum incearca Ponta sa ne induca (...) Dintre toti candidatii eu sunt singura care poate mentine relatia Romania-Vest, cu Statele Unite, cel mai important stat din NATO. Am dovedit acest lucru. Sunt singura care a luptat impotriva coruptiei si pentru Statele Unite e important acest lucru".

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Ea a mai spus ca nu are in spatele ei o masinarie de partid si acest lucru o face deosebita de ceilalti candidati. In legatura cu strangerea semnaturilor pentru candidatura sa la Presedintie, Macovei a spus ca are incredere ca va aduna numarul necesar: "Semnaturile se aduna din toata tara, vin in fiecare zi loturi de semnaturi. Am incredere ca vom aduna numarul de semnaturi necesare".

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Craiova, ca, potrivit Statutului partidului, in momentul in care va candida independent, Monica Macovei va fi automat radiata din randurile membrilor formatiunii democrat-liberale: "Avem un statut foarte clar, care spune la articolul 20 ca, in momentul in care domnia sa va candida independent, automat este la radiere, la capitolul radieri, va fi radiata din randurile membrilor Partidului Democrat, este radiata automat si acest articol este prins in statut".

Citeste si:
INSCOP: Mai mult de jumătate dintre români preferă un candidat...
INSCOP: Mai mult de jumătate...

Intrebat de jurnalisti daca acest lucru nu aduce prejudicii imaginii partidului, liderul PDL a raspuns: "Am spus din primul moment ca da, mai ales ca domnia sa nu a fost oprita niciun moment sa participe la o competitie interna in partid. Eu nu stiu un alt candidat in afara domnului Iohannis care sa fi fost desemnat mai democratic de propria structura politica si aici ma refer la Alianta Crestin Liberala si de marele partid liberal. Pe de o parte, a fost competitia interna castigata de Catalin Predoiu si a fost etapa a doua, asa cum ne-am inteles, intre PDL si PNL - o competitie intre domnul Catalin Predoiu si domnul Iohannis. Ce ne bucura pe noi, azi, este ca noi toti, in frunte cu domnul Predoiu, suntem azi cei mai mari suporteri ai domnului Iohannis si vom fi in aceasta campanie".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.