Ceremonia de investitura a ministrului delegat pentru Buget, Darius Valcov va avea loc, joi, de la ora 11.00, conform programului public al presedintelui Basescu, transmis de biroul de presa al Administratiei Prezidentiale.

Anterior premierul Victor Ponta i-a trimis o scrisoare presedintelui Traian Basescu prin care ii solicita reprogramarea ceremoniei de investire a lui Darius Valcov joi dimineata, intre orele 9:00 si 12:00.

"Stimate domnule Presedinte, Ca urmare a prelungirii evenimentelor prevazute in agenda de astazi, 27 august, peste programul stabilit, va rog sa reprogramati ceremonia de depunere a juramantului pentru dl. Darius-Bogdan Valcov in data de 28 august a.c., in intervalul orar 9.00-12.00. Mentionez ca dupa ora 12.00 voi fi plecat din tara", se mentiona in scrisoarea premierului Ponta, scrie MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a amanat miercuri ceremonia de depunere a juramantului de catre Darius Valcov, din cauza ca premierul Victor Ponta si-a anulat prezenta la ceremonie, seful statului intelegand ca seful Executivului "ar putea sa nu mai sustina propunerea" pentru ministrul Bugetului.

Ulterior, premierul Victor Ponta a declarat ca nu a putut lua parte la ceremonia de investire a lui Darius Valcov pentru ca avea programate alte intalniri importante, dar daca presedintelui Basescu ii e "drag" de el, va merge la "studioul de cinematografie Cotroceni" si va solicita alta data pentru investire.

"Nu se va desfasura aceasta ceremonie decat in prezenta primului-ministru, chiar daca in Constitutie spune ca se desfasoara in fata presedintelui. S-a creat o cutuma, un protocol al statului roman si al Presedintiei, care cere sa fie respectata chiar si de Victor Ponta. Si el trebuie sa respecte statul roman si simbolurile lui", a declarat presedintele Basescu, adaugand: "Va asigur ca am toata disponibilitatea pentru organizarea unei noi ceremonii, atunci cand premierul va avea timp".

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.