Presedintele Traian Basescu ii "recomanda" premierului Victor Ponta "sa se mai gandeasca daca, intr-adevar, doreste denuntarea Acordului de colaborare institutionala intre presedintele Romaniei si prim-ministrul Romaniei", se arata intr-o declaratie a purtatorului de cuvant al sefului statului.

Bogdan Oprea, purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, a transmis miercuri seara o declaratie referitoare la scrisoarea premierului Victor Ponta, trimisa miercuri presedintelui Traian Basescu, potrivit careia nu mai poate considera valabil Acordul de colaborare institutionala intre presedintele Romaniei si prim-ministrul Romaniei.

"Domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta nu se dezminte nici de aceasta data si continua sa spuna minciuni intr-un document oficial cu antetul Guvernului Romaniei. In scrisoarea prin care denunta Acordul de colaborare institutionala intre presedintele Romaniei si prim-ministrul Romaniei citeaza, in mod mincinos, o declaratie care ar fi fost facuta de presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, marti, in cadrul emisiuniii «Evenimentul zilei» de la postul B1 TV: «Da, l-am pacalit pe Victor Ponta cu Pactul de coabitare. Eu eram cu spatele la zid! Aveam o majoritate de 70%, care putea sa nici nu discute cu mine...». Oricine a urmarit emisiunea de marti, in care domnul presedinte Traian Basescu a facut declaratiile la care se refera prim-ministrul Romaniei, poate observa noua minciuna transmisa astazi public de domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta", sustine Oprea, potrivit MEDIAFAX.

Premierul Ponta RENUNTA la pactul de coabitare cu Traian Basescu!

Acesta mentioneaza ca, "pentru corecta informare a cetatenilor", reproduce "citatul corect" cu declaratia presedintelui Traian Basescu de la emisiunea televizata.

"Pentru corecta informare a cetatenilor reproducem citatul corect cu declaratia domnului presedinte Traian Basescu facuta in emisiunea de ieri: «Domnul presedinte Traian Basescu: Pentru ca eu nu i-am facut lui Monica Macovei ce mi-a facut ea. Eu eram cu spatele la zid dupa alegeri, cu o majoritate de 70%, care putea sa nu discute cu mine. Slava Domnului, pe lipsa de experienta a lui Ponta, am reusit sa semnez cu el acel celebru Pact de... / Domnul Mircea Marian: Vreti sa spuneti ca l-ati pacalit? / Domnul presedinte Traian Basescu: Da, da, a fost un politician mai slab decat mine. / Domnul Dan Andronic: Ati fost un negociator mai bun decat el. / Domnul presedinte Traian Basescu: Am fost negociator mai bun decat el. Si l-ati vazut cum e in fata mea... (...)»", se arata in declaratia purtatorului de cuvant al presedintelui.

Citeste si:
A început armistițiul temporar dintre Israel și Hamas. Care sunt...
A început armistițiul...

"De aici rezulta ca termenul «pacalit» a fost utilizat de jurnalistul Mircea Marian si nu de domnul presedinte Traian Basescu. Pe langa minciuna din declaratia pe care i-o atribuie domnului presedinte Traian Basescu, trebuie remarcat ca domnul prim-ministru Victor-Viorel Ponta raspunde solicitarii facute de stapanii domniei sale de la Antena 3 prin jurnalistul Radu Tudor", mentioneaza sursa citata.

"Domnul presedinte Traian Basescu ii recomanda domnului prim-ministru Victor-Viorel Ponta sa se mai gandeasca daca, intr-adevar, doreste denuntarea Acordului de colaborare institutionala intre presedintele Romaniei si prim-ministrul Romaniei", se mai arata in declaratia purtatorului de cuvant al presedintelui.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.