Europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca nu isi va da demisia din PDL asa cum a sugerat presedintele partidului, Vasile Blaga, ea negand ca prin candidatura sa ar "sabota" candidatul dreptei.

"Nu mi-am dat demsia din PDL si in acest moment nici nu intentionez sa mi-o dau, pentru ca am facut multe lucruri alaturi de PDL. Imi aduc aminte bataliile date pentru statul de drept si multe lucruri bune pentru tara. Nu ma exclud deloc din partid. O sa vedem cum evolueaza lucrurile, sigur", a spus ea, intrebata daca isi va da demisia din PDL pentru a candida la prezidentiale, scrie MEDIAFAX.

Blaga: Macovei se exclude singura din partid prin candidatura la prezidentiale

Macovei a sutinut ca nu divizeaza dreapta, ci o uneste.

"Eu unesc dreapta, nu divizez dreapta. Unesc dreapta si sunt singura care poate sa il bata pe Ponta, ca dreapta sa castige. Prin intrarea mea in competitie ajut dreapta. (...) Eu sunt de dreapta. Ma adresez electoratului de dreapta, ceea e inseamna valorile de dreapta. Eu sunt persoana care pot sa aduc voturi si din cei care merg in mod regulat la vot, pe partea dreapta, si din cei care sunt dezamagiti de politica si de mult stau acasa, deci pot sa aduc voturi din afara bazinelor partidelor. (...) Daca cineva din partea stanga doreste sa ma voteze, sigur.., dar eu ma aresez si ma voi adresa electoratului de dreapta", a declarat europarlamentarul PDL.

Intrebata de ce nu si-a anuntat candidatura atunci cand au inceput procesul de selectie al candidatilor in PDL, europarlamentarul PDL a spus ca a luat aceasta decizie recent, acum doua luni.

"Am cerut sa fiu inclusa in procesul de evaluare a candidatilor noii aliante. Nu incalc nicio regula, niciun statut. Regulile s-au schimbat fata de anul trecut, cand s-a ales un candidat al PDL. Acum avem o alianta si e pe cale sa se faca o fuziune. Sunt alte reguli. Nu mi se poate cere sa respect reguli care numai exista astazi", a tinut Macovei sa precizeze.

Potrivit afirmatiilor sale, principalul sau contacandidat este Victor Ponta si pe acesta vrea sa il "bata".

Chestionata cui ii va da voturile daca nu va ajunge in turul doi, ea a raspuns: "Monica Macovei".

Citeste si: [VIDEO] Monica Macovei si-a lansat candidatura la PREZIDENTIALE!

Citeste si:
Israelul cere demisia secretarului general al ONU. Guterres:...
Israelul cere demisia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.