Politica 9 Iulie 2014 10:23
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a venit la Guvern, pentru o discutie cu premierul Victor Ponta.

Luni seara, premierul Victor Ponta a declarat ca a discutat atat cu ministrul de Externe, cat si cu liderul UDMR despre nemultumirile Uniunii si ca va incerca sa gaseasca orice solutie posibila pentru ca relatia de cooperare corecta cu UDMR sa continue, precizand insa ca o problema de stat nu poate fi negociata

Ponta a afirmat ca a fost deranjat de faptul ca dialogul dintre cei doi a fost unul public si ca nu isi doreste ca UDMR sa iasa din coalitia de guvernare, adaugand insa ca, in acest caz, nu ar exista o problema de majoritate parlamentara.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat demersul MAE legat de initiativa cetateneasca a minoritatilor, spunand ca este vorba despre o "gandire depasita", si a afirmat ca a fost pus intr-o situatie "neplacuta", aceea de a fi "ignorat si umilit", adaugand ca miercuri va discuta cu Victor Ponta.

Kelemen Hunor a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX ca MAE a gresit amestecand Ungaria in problema initiativei cetatenesti sustinuta de UDMR, in conditiile in care nu este niciun cetatean ungar printre initiatori.

Intrebat cum se poate repara situatia, presedintele UDMR a raspuns ca, procedural, "este foarte simplu".

"Agentul guvernamental, asa cum a depus solicitarea de interventie, poate depune o notificare prin care spune ca Romania se retrage din acest proces. Asta am propus eu, in 4 iunie, fiindca Romania a depus in 2 iunie aceasta solicitare de interventie, am avut atunci o discutie cu premierul Ponta. A trecut o luna si eu nu am iesit in presa, cred ca discutia pe aceasta tema se poarta in coalitie, dar sigur, nu avem la dispozitie tot anul si tot ciclul electoral. Se poate rezolva totul foarte repede, nu am dat un termen, dar lucrurile se precipita si noi consideram ca in cateva zile putem inchide acest subiect, in functie de decizia premierului. Miercuri voi fi la sedinta de Guvern si avem ocazia de a discuta", a mai aratat liderul Uniunii.

Citeste si:
Victor Ponta, reproș pentru protestatarii de mediu: „Nu s-au mai...
Victor Ponta, reproș pentru...

Intrebat, in continuare, cat de departe este dispusa sa mearga UDMR in sustinerea punctului sau de vedere privind initiativa cetateneasca si daca se poate ajunge pana la iesirea de la guvernare, Kelemen a spus ca este deranjat cand cineva nu il ia in serios.

"Aveam impresia ca unii nu m-au luat in serios, am spus de la inceput ca este o chestiune foarte serioasa. Eu am respectat cuvantul dat de fiecare data fata de partener, am fost un partener loial, indiferent despre cine a fost vorba. Pe mine ma deranjeaza cand cineva nu ma ia in serios si crede ca isi poate permite orice si poate sa ia o decizie fara sa ne consulte. Nu vreau sa raspund la aceasta intrebare deoarece consider ca nu trebuie purtata o asfel de discutie sub presiuni. Ce a aparut in presa cu amenitari cu iesirea de la guvernare sunt aprecierile ziaristilor si analistilor politici. Premierul cunoaste foarte bine si exact pozitia mea, si va lua o decizie analizand toate datele", a mai afirmat Kelemen Hunor.

Citeste si:
Parlamentul se întrunește pentru învestirea Guvernului Ciolacu....
Parlamentul se întrunește...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.